Στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επιβλέψει τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Βόρεια Αττική ενώ νωρίτερα στο κέντρο είχαν φτάσει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Μητσοτάκης: Τα δύσκολα είναι μπροστά

Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι από τις πιο εφιαλτικές οι πυρκαγιές που λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση. Έγινε σημαντική δουλειά τη νύχτα κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα. Δόξα τω θεώ δεν είχαμε απώλεια ζωής και το σύστημα των εκκενώσεων λειτούργησε υποδειγματικά και οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν. Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν.Ξεκινά άμεσα η καταγραφή των ζημιών. Τα δύσκολα όμως είναι ακόμα μπροστά, ο καύσωνας συνεχίζεται και μετά έρχονται τα μελτέμια να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση».

Ένα είναι το ενεργό μέτωπο στην Βαρυμπόμπη, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το πρωί της Τετάρτης. Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το ξημέρωμα μας βρήκε ουσιαστικά με ένα ενεργό μέτωπο και τα υπόλοιπα τρία σε ύφεση.

«Οι άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό. Το θερμικό φορτίο είναι μεγάλο. Με τη δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα καταφέραμε και μειώσαμε τα μέτωπα», ανέφερε ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις