Στις πληγείσες, από την πυρκαγιά, περιοχές της Ηλείας, μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου η πυρκαγιά να μη φτάσει στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, ενώ πλέον τα εναέρια μέσα καταβάλλουν προσπάθειες να περιορίσουν την φωτιά.

Στην Ηλεία βρίσκεται από χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος είπε στην ΕΡΤ1, ότι δίνεται μάχη προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μείνει ακέραιος ο αρχαιολογικός χώρος και φυσικά η πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν πεζοπόρα τμήματα που προσπαθούν να οριοθετήσουν τη φωτιά μαζί με πολλά εναέρια μέσα.

«Θέλω να συγχαρώ τους πυροσβέστες που με αυτοθυσία μέσα στη φωτιά δίνουν τη μάχη με τρόπο ηρωικό. Τους αξίζουν πολλά, τους χρωστάμε πολλά» τόνισε ο υπουργός. «Θα δώσουμε τη μάχη όλη τη μέρα Είναι δύσκολες οι συνθήκες, εξαιρετικά ειδικές, που δεν τις συναντάμε συχνά. Ωστόσο, υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης κρίσεων που εφαρμόζουμε. Εύχομαι να είναι όλοι καλά και να ξεπεράσουμε πολύ γρήγορα αυτό το κακό, να αποκαταστήσουμε και τις ζημιές που έγιναν και το περιβάλλον» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στην βόρεια Εύβοια για να περιοδεύσει στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, ενώ η μεγάλη φωτιά που έχει κάψει δεκάδες σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δάσους είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις