Μπαράζ δηλώσεων και ανακοινώσεων ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με αφορμή την πρόταση της ΝΔ να ενταχθεί ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Παρά το γεγονός ότι ο έμπειρος πρώην ανώτατος αξιωματικός των Ε.Δ και υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε εν τέλει την πρόσκληση να αναλάβει την θέση του Νίκου Χαρδαλιά στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό συνέβη ύστερα από τις πιέσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε «αποστάτη» τον κ. Αποστολάκη.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η αρχική πρόταση του πρωθυπουργού στις πρώτες επικοινωνίες με τον Ευάγγελο Αποστολάκη ήταν να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο, το Σάββατο 28 Αυγούστου, σε νέο τηλεφώνημά του με τον κ. Μητσοτάκη, ο πρώην ΥΕΘΑ ζήτησε να αναλάβει Υπουργικό πόστο. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του αναγνωρίζοντας την συνεισφορά του στο Υπουργείο Άμυνας.

Κι ενώ οι δύο άνδρες είχαν «δώσει τα χέρια», τα πράγματα άλλαξαν μετά την αιχμηρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστασίας του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Στις 11 το πρωί της Τρίτης 31/8 ανακοινώθηκε το νέο υπουργικό συμβούλιο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και έγινε γνωστό ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Νίκου Χαρδαλιά, αναβαθμισμένο μάλιστα, αφού από υφυπουργείο υπαγόμενο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επρόκειτο να γίνει ανεξάρτητο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Οικονόμου «η Προεδρία της Δημοκρατίας ήλθε σε επαφή με τον κ. Αποστολάκη για τα πρακτικά ζητήματα της ορκωμοσίας. Και έλαβε την ανάντηση ότι ο νέος υπουργός θα παραστεί σε αυτήν συνοδευόμενος πιθανώς από τη σύζυγό του».

Όμως, λίγη ώρα αργότερα, ο τέως Α/ΓΕΕΘΑ άλλαξε την απόφασή του υποστηρίζοντας ότι εφ όσον δεν έχει διακομματική συναίνεση δεν μπορεί να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο που ο ίδιος διαπραγματεύθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις