Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δεν απέκλεισε την Τρίτη το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και στους εκπαιδευτικούς, εφόσον παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μετά και το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου.

«Οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι, έτσι κι αλλιώς, υπαρκτές παντού. Υπάρχει ως επιλογή για την κυβέρνηση η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για όλους. Υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς, αν παραστεί ανάγκη, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά εκεί είναι αρκετά υψηλά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ κι ερωτηθείς, ειδικότερα, αν η κυβέρνηση σκοπεύει να ενεργοποιήσει άμεσα τη διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Ανάλογα με το πώς πηγαίνει η κατάσταση (σ.σ. αναφορικά με τα κρούσματα) όχι μόνο στα σχολεία, αλλά και ευρύτερα».

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τα πανεπιστήμια ο ίδιος τόνισε πως «σίγουρα θα υπάρξουν μονάδες εμβολιασμού έξω από τα πανεπιστήμια».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «οι παιδίατροι πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος για τον εμβολιασμό των παιδιών» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση και πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Δεν αποκλείεται υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Εκκλησία

Ο Γιάννης Οικονόμου άφησε, εξάλλου, ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αποφασίσει τη διεύρυνση των υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων. Ωστόσο, ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει πως «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της “Επιχείρησης Ελευθερία”».

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το άνοιγμα των σχολείων

Την ώρα που ο ρυθμός εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών κρίνεται πολύ χαμηλός και έχουν εμβολιαστεί μόλις 1 στα 4 παιδιά,  πραγματοποιείται σήμερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς τα σχολεία ανοίγουν την επόμενη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου με αναθεωρημένα πρωτόκολλα σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να πειστούν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους τους και για το λόγο αυτό στη σημερινή σύσκεψη θα συμμετέχουν εκτός όλων των αρμοδίων και παιδίατροι ώστε να υπάρξει μια κοινή γραμμή για τους εμβολιασμούς των παιδιών.

Από την κυβέρνηση, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας στις ηλικίες 12-17 ούτε και να αλλάξουν προς τα κάτω τα ηλικιακά όρια του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις