Ανεμβολίαστοι βουλευτές: Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, μετά την διάσκεψη και ερωτηθείς από κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε πως το θέμα συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση και βάση τα όσα του έχουν αναφέρει οι κοινοβουλευτικές ομάδες, οι ανεμβολίαστοι και μη υγειονομικά καλυμμένοι βουλευτές από ανοσία που έχουν επειδή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου είναι συνολικά 5.

Ο κ. Τασούλας, επιβεβαίωσε, αυτό που έκανε γνωστό χθες και ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας ότι ένας ή μια βουλευτής του κόμματος δεν έχει εμβολιαστεί για σοβαρούς ιατρικούς λόγους. Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε μάλιστα πως ο/η εν λόγω βουλευτής, χθες, του απέστειλε και επιστολή στην οποία του εκθέτει τους σοβαρούς ιατρικούς λόγους που συντρέχουν και δεν μπορεί να εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι όλοι οι βουλευτές του είναι εμβολιασμένοι ή υγειονομικά καλυμμένοι.

Από το ΚΙΝΑΛ έγινε γνωστό ότι επίσης όλοι οι βουλευτές του είναι εμβολιασμένοι, εκτός ενός που έχει νοσήσει και δεν έχει παρέλθει το εξάμηνο ώστε να μπορεί να εμβολιαστεί και αυτός. Μετά από αυτές τις δηλώσεις και άτυπες “καταμετρήσεις” οι 4 ανεμβολίαστοι βουλευτές αναζητούνται πλέον στα άλλα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ανδρέας Ξανθός: Πολιτική αθλιότητα της ΝΔ

Για διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ο Ανδρέας Ξανθός σημειώνοντας σε απάντησή του προς το κυβερνών κόμμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε συνολικά μια τροπολογία 6 άρθρων που επεκτείνει(με ΚΥΑ και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών) τη γενικευμένη και τιμωρητική υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών».

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι «είναι πολιτική αθλιότητα να ισχυρίζεται η ΝΔ ότι αυτή η στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή, που ξεκάθαρα συνοδεύεται με στήριξη του καθολικού εμβολιασμού ως πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, συνεπάγεται άρνηση των αναγκαίων κυρώσεων σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, υπονομεύοντας τη Δημόσια Υγεία και πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβολιαστικό εγχείρημα».

Ο κ. Ξανθός αναφέρει ότι «η διαστρέβλωση των θέσεων και η στοχοποποίηση ων πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων και όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα, ακόμα και για τα κενά ασφαλείας στη διαδικασία του εμβολιασμού». Σχολιάζει επίσης ότι «ένα-ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται και η “γύμνια” στη διαχείριση και στην έλλειψη προετοιμασίας του ΕΣΥ απέναντι στο 4ο επιδημικό κύμα, δεν κρύβεται».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αυστηρές κυρώσεις σε όσους βεβαιώνουν, ψευδώς, εμβολιασμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επικρίνοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και επισημαίνει: «Αφού όλο αυτό το διάστημα κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, τώρα αρνείται και τις κυρώσεις σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που με εγκληματική ανευθυνότητα εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά. Ο λαϊκισμός χέρι-χέρι με την ανευθυνότητα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις