Δημοσκόπηση Prorata Σεπτεμβρίου: Ιδιαίτερα ευρήματα εντοπίζονται στην έρευνα της Prorata για λογαριασμό του Kontra, δείχνοντας πως οι πολίτες τελικά δεν είδαν και με ιδιαίτερα θετικό μάτι τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, μόλις το 14% θεωρούν πως ο ανασχηματισμός θα βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης, ενώ στον αντίποδα το 38% θεωρεί πως η εικόνα θα χειροτερέψει. Η πλειοψηφία πάντως σε ποσοστό 45% θεωρεί πως δεν θα αλλάξει κάτι και η εικόνα της κυβέρνησης θα παραμείνει η ίδια.

Όσον αφορά στην τοποθέτηση του Θανάση Πλεύρη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το 67% των ερωτηθέντων τη θεωρεί λάθος επιλογή, ενώ το 26% θεωρεί πως είναι μία σωστή πολιτική κίνηση.

Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη για την τοποθέτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου το 43% το θεωρεί σωστή κίνηση και το 44% λάθος.

Ο κόσμος απαντάει και για το φιάσκο με την παραλίγο υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, αφού το 48% θεωρεί ότι η μη αποδοχή της πρότασης ήταν εξαιτίας των πιέσεων της τελευταίας στιγμής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πιο χαμηλά σε ποσοστό 41% θεωρούν πως υπήρξε ψευδής διαβεβαίωση περί διακομματικής συνεννόησης ως την υπουργοποίησή του από τη Νέα Δημοκρατία.

Εντυπωσιακό είναι το εύρημα της έρευνας για το εάν θα συμφωνούσε η κοινή γνώμη με αυτή την υπουργοποίηση, με το 52% να συμφωνεί με τη μη αποδοχή της πρότασης, ενώ το 39% δηλώνει ότι διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.

Πάντως, φαίνεται πως οι φωτιές, αλλά και τα ευτράπελα με τον ανασχηματισμό στοίχισαν στην πολιτική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ο βαθμός αντιπάθειας ανέβηκε στο 52% από το 46% που ήταν στην προηγούμενη έρευνα. Στην ίδια ερώτηση σχεδόν αμετάβλητος είναι ο ρυθμός αντιπάθειας στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα που φτάνει στο 59% έναντι 58% την προηγούμενη έρευνα.

Από τους υπουργούς, πρώτος στη συμπάθεια του κόσμου έρχεται ο Νίκος Δένδιας με 69% και ακολουθούν οι κ.κ. Πιερρακάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Βασίλης Κικίλιας. Στις τρεις τελευταίες θέσεις των υπουργών βρίσκονται ο Γεώργιος Στεργίου, ο Σπήλιος Λιβανός και η Λίνα Μενδώνη.

Όσον αφορά στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι τρεις πιο συμπαθητικοί είναι ο Ανδρέας Ξανθός, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου. Οι τρεις λιγότεροι συμπαθητικοί του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι κ.κ. Μάριος Κάτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Δείτε τη δημοσκόπηση

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις