Δεν υπάρχει στην ατζέντα το lockdown στη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ξένων ανταποκριτών.

«Έγινε μια επίσκεψη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και εκτεταμένες επαφές για να εξεταστεί η κατάσταση. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown. Δεν υπάρχει στην ατζέντα lockdown όπως το ζήσαμε πέρσι. Επισημάναμε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και θα συνεχιστεί αυτό με επισκέψεις σε περιοχές όπου χρειάζεται εγρήγορση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Σχολεία

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, επανέλαβε την πεποίθηση και τον στόχο να μείνουν ανοιχτά και να συνεχιστεί η δια ζώσης εκπαίδευση. «Έκλεισαν δυο τμήματα στα 80.000 που λειτουργούν» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως «ήδη από το καλοκαίρι είδαμε την αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες» και ότι «παρακολουθούμε την κατάσταση».

Λινού για κορονοϊό: «Φοβόμαστε για τα παιδιά, στην Αμερική έχουν πεθάνει 500»

Δυσαρέσκεια για Ελπιδοφόρο

Ερωτηθείς για την παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», στη Νέα Υόρκη, παρουσία των Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ και για το αν τελικά θα υπάρξει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Οικονόμου είπε ότι υπήρξε δυσαρέσκεια στην ελληνική πλευρά, έκανε λόγο για «υπό διαμόρφωση πρόγραμμα» του πρωθυπουργού και πως θα υπάρξει ενημέρωση.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα έχει συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Μένφι, στις οποίες θα κυριαρχήσουν οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις με επίκεντρο τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, αλλά και την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα.

Θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, καθώς και με εκπροσώπους σημαντικών αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.

Μέρος της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός θα αφιερώσει σε συναντήσεις με σημαντικούς επενδυτές. Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Microsoft Brad Smith, καθώς «τρέχει» ήδη η μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Αττική, αλλά και το πρότζεκτ της χορηγίας της ψηφιακής ξενάγησης στην αρχαία Ολυμπία.

Αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει από το βήμα της Γ.Σ. του Ο.Η.Ε..

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις