Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και έστειλε το μήνυμά του προς την Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κλιματική κρίση και τον κορονοϊό.

«Η Ανατολική Μεσόγειος ζει σε ένταση. Ξέρουμε ότι υπάρχουν αποκλείσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και εμείς παραμένουμε υποστηριχτές πως όλα τα ζητήματα θα πρέπει να επιλύονται βάσει των κανονισμών των Ηνωμένων Εθνών τα οποία δεν επιτρέπουν τη χρήση βίας», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ελληνοτουρκικά.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Από το 1995 η Ελλάδα έχει την απειλή του casus belli και με αυτή ζούμε πάνω από το κεφάλι μας. Η Ελλάδα έχει πολλά νησιά και ως παγκόσμια ναυτική δύναμη είμαστε πλήρως προσαρμοσμένοι στους κανόνες του ΟΗΕ».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης πως: «Αυτό που συνέβη πέρυσι όπου η Άγκυρα αύξησε τις εντάσεις χωρίς λόγο δεν πρέπει να επαναληφθεί. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα δικαιώματά μας σε θάλασσα και αέρα. Είμαι λιγότερο αισιόδοξος για το ζήτημα της Κύπρου, καθώς η Τουρκία δεν εφαρμόζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Η συζήτηση για δύο κράτη είναι μη αποδεκτή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις