Την απόφαση διαγραφής του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου κλήθηκε να σχολιάσει σε συνέντευξή του στην  ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος άφησε την αιχμή του κατά του Νίκου Δένδια.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε μια απόφαση σωστή. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κ. Μπογδάνος – φίλος μου, τον συμπαθώ και πολύ, δεν θέλω να πω ψέματα σ’ αυτό – έκανε πολύ μεγάλο λάθος» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο, για τον κ. Γεωργιάδη το λάθος Κ. Μπογδάνου ήταν το γεγονός ότι με τη στάση του άλλαξε ατζέντα τη συγκεκριμένη εβδομάδα που έπρεπε να κυριαρχήσει – όπως είπε – η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία. «Όταν είμαστε πολιτικοί καταλαβαίνουμε τη στιγμή, τον χώρο και τον τόπο. Και αυτά τα παραβίασε. Αυτό που τώρα που προέχει είναι η ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης».

Ερωτηθείς δε αν εκτός από την ΚΟ, ο κ. Μπογδάνος διαγραφεί και από τη ΝΔ ο υπουργός απάντησε: Εγώ δεν είμαι μέλος του πειθαρχικού αλλά θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μπογδάνος θα καταλάβει ότι έκανε λάθος και θα επιδείξει την ανάλογη συμπεριφορά. Δεν είναι ντροπή να κάνεις λάθος.

Τέλος, εμμέσως πλην σαφώς έστρεψε τα πυρά του στον υπουργό Εξωτερικών, που ουσιαστικά έσυρε τον πρωθυπουργό στη διαγραφή Μπογδάνου. «Δεν μ’ αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της Ν.Δ.» τόνισε με νόημα, με αφορμή την ερώτηση αν ο ίδιος θα ήθελε να επιστρέψει ο Κ. Μπογδάνος στην Κ.Ο. της ΝΔ στην περίπτωση που ζητήσει συγγνώμη. «Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο» πρόσθεσε με στόμφο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις