Η Αθήνα φαίνεται πως θα είναι ένας από τους τελευταίους προορισμούς εκτός Γερμανίας της Άνγκελα Μέρκελ ως καγκελάριος, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες αποδέχθηκε πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το τελευταίο διάστημα η Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί επισκέψεις σε άλλες χώρες με χαρακτηριστικότερη την επίσκεψη στην Τουρκία και την συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τη συνάντηση, παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της καγκελαρίου και ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, με τον Ερντογάν να τη χαρακτηρίζει «αγαπητή φίλη».

Η πρόσκληση του πρωθυπουργού

Η πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Άνγκελα Μέρκελ, έγινε σύμφωνα με τις πληροφορίες στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία.

Εκεί, η «σιδηρά κυρία» της ΕΕ στο περιθώριο των συζητήσεων είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους της για αρκετά σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας.
Στις εν λόγω επαφές, έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση για επίσκεψη στην Αθήνα, την οποία και η Μέρκελ εξ αρχής αποδέχθηκε.

Τέλος του μήνα στην Αθήνα

Οι πληροφορίες, τώρα, θέλουν την Άνγκελα Μέρκελ να έρχεται στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου.

Το ακριβές πρόγραμμά της δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, μεταξύ άλλων πάντως, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις