Η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι πλέον γεγονός και η δήλωση που συνόδευσε την ανακοίνωσή της «χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή» σχολιάστηκε από πολλούς, καθώς παραπέμπει στον πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου και το δικό του «ήρθε η ώρα της Αλλαγής».

Το… δοκιμασμένο σύνθημα

Το εν λόγω σύνθημα σήμανε την έναρξη της πορείας του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οι φράσεις «ήρθε η ώρα της Αλλαγής» μαζί με τα «εδώ και τώρα Αλλαγή» και «η Ελλάδα στους Ελληνες» ήταν αυτά που έγραψαν ιστορία στην προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του 1981 που ανέδειξαν το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση της χώρας.

Με μήνυμά του από το «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου» ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή» καθώς και ότι η παράταξη πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή.

Για τους πολίτες και τη χώρα.

Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.

Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή.

Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή»

Τηλεφωνική επικοινωνία με Φώφη Γεννηματά

Νωρίτερα, αμέσως μετά την άφιξή του από την Κωνσταντινούπολη, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τηλεφωνικά τη Φώφη Γεννηματά για την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Πριν την ανακοίνωση ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε την Φώφη Γεννηματά.

Η στάση των υποψηφίων

Ήδη, έχει εξασφαλίσει τις ψήφους περίπου 80 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ποσοστό πολύ πάνω από το 15% που απαιτείται για την υποψηφιότητα. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική προθεσμία εκπνέει το απόγευμα της Πέμπτης.

Στο επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου είναι προετοιμασμένοι για όλα, και τα σενάρια αφορούν και την κάθοδο Παπανδρέου. Ο κ. Λοβέρδος συνεχίζει δυναμικά τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα. Χθες, συναντήθηκε με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου με διευρυμένη σύνθεση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξακολουθεί τη συλλογή υπογραφών, τις οποίες θα καταθέσει την Πέμπτη και θα αριθμούν αρκετές χιλιάδες. Το επιτελείο του προετοιμάζει τα επόμενα βήματά του και τη στρατηγική του, προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες. Την Παρασκευή θα μεταβεί στην Ηλεία, ενώ από εβδομάδα αναμένεται να «φουλάρει τις μηχανές» και να πυκνώσει τις εμφανίσεις και τις περιοδείες του.

νίκος ανδρουλάκης

Ο Χάρης Καστανίδης, που περιοδεύει σήμερα στην Κέρκυρα μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι θα είναι υποψήφιος μέχρι τέλους. Επεσήμανε ότι θα φανεί την Πέμπτη πόσοι υποψήφιοι θα παραμείνουν, για να προσθέσει με νόημα ότι «στο κενό της περιπέτειας της υγείας της Φώφης Γεννηματά, εμφανίστηκαν όλως αιφνιδίως τρεις υποψήφιοι (Χρηστίδης, Γερουλάνος, Κεγκέρογλου) «το οποίο δεν ξέρω πώς να ερμηνεύσω. Μου φάνηκε λίγο περίεργο πώς εμφανίστηκαν τρεις και μάλιστα με όχι τόσο κομψό τρόπο».

Ο Παύλος Γερουλάνος είναι κοντά στο να μαζέψει το πολυπόθητο νούμερο των 5.000 υπογραφών και συνεχίζει την προσπάθεια και την προεκλογική του εκστρατεία. «Δεν μπορούμε να κάνουμε μια εκστρατεία που να κοιτάζει πίσω, που να αναβιώνει παλιές κόντρες, που να δημιουργήσει πάλι συνθήκες εσωστρέφειας» δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ο Παύλος Χρηστίδης δηλώνει ότι δεν κάνει πίσω και εξακολουθεί να μαζεύει υπογραφές από τα μέλη της ΚΕ και βρίσκεται πολύ κοντά στο να τις μαζέψει, όπως λένε από το περιβάλλον του. Την Παρασκευή αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την πολιτική του πλατφόρμα. «Δεν βρίσκομαι σε αυτή τη διαδικασία συγκυριακά, αλλά για να παρουσιάσω συγκεκριμένη πλατφόρμα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω» δήλωσε, μιλώντας στον Real fm. Επίσης τόνισε ότι «η δικιά μας παράταξη για παράδειγμα η οποία εδώ και 8-9 χρόνια στις ηλικίες 18 έως 35 παίρνει κάτω 4,5% διαρκώς είναι ζήτημα βιωσιμότητας να επιστρέψει η νέα γενιά».

Παύλος Χρηστίδης

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, όπως είχε προαναγγείλει, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία και ενημέρωσε για τη συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου και για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής. Εχει συγκεντρώσει επίσης τις περισσότερες από τις υπογραφές που απαιτούνται και αναμένει και ο ίδιος τις αποφάσεις Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις