Η υπόθεση των διώξεων δημοσιογράφων έχει οδηγήσει σε κλιμάκωση της εσωκομματικής έντασης που επικρατεί μεταξύ ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου και του Μαξίμου. Με πολλές αναρτήσεις του έχει επικρίνει κυβερνητικές επιλογές και αποφάσεις και χαρακτήρισε και «άστοχο» τον χειρισμό από το Μαξίμου του θέματος Βαξεβάνη, Παπαδάκου. «Συμβάλουν άθελά τους στη διεθνή ηρωοποίηση δύο δημοσιογραφικών στελεχών του χώρου ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν-και έχασαν-την επικοινωνιακή, πολιτική μάχη για το σκάνδαλο της Novartis» ανέφερε. «Εκεί έπρεπε να σταματάει η υπόθεση».

Καυστικό ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πάρα πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική» δήλωσε. «Όλοι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του είναι πολύ φανερό αλλά ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα και τις σταθερές και πολύ καθαρές θέσεις της κυβέρνησης με τις οποίες ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας».

Ο κ. Κύρτσος απάντησε: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για εμένα ότι «όλοι καταλαβαίνουμε τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του» ανέφερε στο Twitter. «Κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Οι σύγχρονες ευρωπαικές κυβερνήσεις δεν αναζητούν κίνητρα ούτε καταγγέλουν προθέσεις που δεν προσδιορίζουν. Απλά ανταλάσσουν επιχειρήματα.»

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο του στο «Ντοκουμέντο» ανέφερε ότι «η δίωξη Βαξεβάνη, η καταδίωξη της δημοσιογραφίας που ερευνά αντί να προσκυνά, η περιστολή της δημοκρατίας, αποτελούν ένα ακραίο μίγμα αντιδημοκρατικής εκτροπής και πολιτικής ηλιθιότητας, που αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνοι είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν. Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία, για τη χώρα, για όλους μας». «Ήρθε όμως η ώρα, πιστεύω για τους τίτλους τέλους» τόνισε. «Και για μια νέα προοδευτική αρχή. Ήρθε η ώρα η υπόθεση της πολιτικής αλλαγής να γίνει υπόθεση όλων των δημοκρατικών πολιτών».

Τα όρια της «κυβερνητικής παρέμβασης» όπως τα εκλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα έθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις