Δεν αργεί η ώρα της απόδοσης των πολιτικών ευθυνών για τις παραλείψεις που υπήρχαν στην διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς». Ο προφανέστατα κακός συντονισμός, που οδήγησε μεταξύ άλλων στον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών σε κεντρικές αρτηρίες της Αττικής και την Αττική Οδό, έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια αν όχι την οργή της κοινής γνώμης.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Η διακοπή του ωραρίου στο Δημόσιο τη Δευτέρα στις 12.30 όπου επέτεινε το κομφούζιο στους δρόμους και μια σειρά άλλων επιλογών ή παραλείψεων οδήγησαν σε ένα φιάσκο. Το sms γαι τον περιορισμό της κυκλοφορίας στην Βορειανατολική Αττική εστάλη στις 10.28 με καθυστέρηση και αφού οι πολίτες είχαν φύγει από τα σπίτια τους κ.α

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους αλλά και αντίστοιχες πηγές της αυτοδιοίκησης όσο περνούν οι ώρες οι πολιτικές ευθύνες προσωποποιούνται στον Κύπριο Υπουργό Κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη χωρίς να είναι άμοιροι Περιφερειάρχες ή Δήμαρχοι αλλά στις περιπτώσεις τους θεσμικά η κυβέρνηση δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης.

Ουδείς αμφισβητεί το καλό βιογραφικό και προθέσεις του Υπουργού όμως πέρα από την θεωρητική κατάρτιση η αποτελεσματικότητα και οι επιχειρησιακές κρίνονται στο «πεδίο»

Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο για τις όποιες αποφάσεις θα έχει ο πρωθυπουργός καθώς εκείνος είχε και τον πρώτο με την τοποθέτηση του πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου στην θέση του Νίκου Χαρδαλιά στο κρίσιμο υπουργείο της Λεωφόρου Κηφισίας. «Οι αποφάσεις αφού αντιμετωπιστεί το φαινόμενο και οι συνέπειές του» δηλώνει στον flash καλά πληροφορημένη πηγή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις