Θάνος Πλεύρης: Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει σε κυβέρνηση και ειδικούς, το θέμα διεξαγωγής των καρναβαλιών σε όλη τη χώρα.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις, εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα καθώς η πανδημία και οι σκληροί δείκτες δεν λένε να πέσουν. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αναμένεται να ασχοληθεί, τις επόμενες μέρες, με το θέμα διεξαγωγής των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Καθώς οι εκδηλώσεις ξεκινούν στο τέλος Φεβρουαρίου, υπάρχει μεγάλη ανησυχία διότι δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο. Συμπλήρωσε, όμως ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Τι δήλωσε για τους πολίτες που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση

Για τους 300.000 πολίτες που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχoυν κάνει τρίτη δόση σημείωσε ότι στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και επίσης θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην εργασία.

Δήλωσε επίσης ότι όσοι έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, εφόσον προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός Ένωσης που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση είτε αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους είτε αν ο εμβολιασμός τους πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός και όσοι δεν εμβολιαστούν, να μείνουν εκτός ΕΣΎ.

Ανάγκη συμπράξεων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να οδηγηθούμε σε συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα στο χώρο των νοσοκομείων που θα έχουν μόνο έναν ωφελούμενο, τον ασθενή. Εξήγησε ότι 35 συνάνθρωποι μας που περίμεναν 7-8 μήνες για να κάνουν εν μέσω πανδημίας εγχειρήσεις, τις έκαναν σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς να πληρώσουν τίποτα καθώς το κράτος παρείχε υπηρεσίες στον πολίτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις