Την άμεση αποπομπή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, στο φόντο της σεξιστικής συμπεριφοράς του κατά της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρας Αυγέρη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, με την τελευταία να καταγγέλλει ότι χρησιμοποιήθηκαν αήθεις εκφράσεις και χειρονομίες εναντίον της, σε πλήρη διάσταση με τα κοινοβουλευτικά ήθη.

«Ο σεξιστικός οχετός του κυρίου Οικονόμου θα έπρεπε να σημάνει την αυτόματη αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχόλιο του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καλεί τον πρωθυπουργό να πράξει άμεσα το αυτονόητο.

Στο 22′.21” η επίμαχη έκφραση:

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Ο κ. Οικονόμου, ο άνθρωπος που προσέβαλε τους πολίτες αποκαλώντας τους «τζαμπατζήδες», σήμερα φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι δεν έχει όρια στη χυδαιότητά του.

«Είσαι για πολύ μεγάλο…» είπε στη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη κάνοντας ανάλογες χειρονομίες.

Ο σεξιστικός οχετός του κυρίου Οικονόμου θα έπρεπε να σημάνει την αυτόματη αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Απαιτούμε ο κ. Μητσοτάκης να πράξει άμεσα το αυτονόητο.»

Καταγγελία στον πρόεδρο της Βουλής

Καταγγελία για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» εκ μέρους του προέδρου της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Βασίλη Οικονόμου, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με το κείμενο της καταγγελίας που εστάλη στον Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Β. Οικονόμου προχώρησε σε «απρεπείς χαρακτηρισμούς και προσβλητικές χειρονομίες» εναντίον βουλευτού τής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προηγήθηκε «ανοίκεια και προκλητική επίθεση, που αντιβαίνει σε κάθε έννοια σεβασμού του Κανονισμού της Βουλής, αλλά και του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, του Β. Οικονόμου προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Αυγέρη» κατά τη σύγκληση της επιτροπής, στις 05/05/2022.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η γραμματέας της Κ.Ο. ζητά τη θεσμική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής με βάση και τα όσα ορίζονται στα άρθρα 77 και 80 του Κανονισμού της Βουλής καθώς και να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του κ. Οικονόμου στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, «όπως άλλωστε ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής γι’ αυτές τις περιπτώσεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις