Την πρώτη του συνάντηση είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη.

Στη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές ρίζες του νέου Πρέσβη. «Είμαι πάρα πολύ περήφανος», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τσούνης, όσον αφορά τα νέα του καθήκοντα, και μνημόνευσε τον πατέρα του ο οποίος τον είχε παροτρύνει να μην ξεχάσει τις ρίζες του.

Επίδοση διαπιστευτηρίων στην ΠτΔ

Στην τυπική αλλά απαραίτητη επίδοση των διαπιστευτηρίων του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προχώρησε την Τρίτη ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης.

Ως ξεχωριστή τιμή στη ζωή του περιέγραψε τη διαδικασία ο κ. Τσούνης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «είμαστε απολύτως δεσμευμένοι να εργαστούμε με την κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας προκειμένου να προωθήσουμε τους κοινούς στόχους μας για την ειρήνη και την ευημερία».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρέσβης των ΗΠΑ είχαν και μια σύντομη συνομιλία σχετικά με τις αναμνήσεις του κ. Τσούνη από τα παιδικά καλοκαίρια του στον τόπο καταγωγής των γονιών του, τον Πλάτανο της ορεινής Ναυπακτίας.

Πέρα από την τελετουργική και τυπική διάστασή της, η διαπίστευση του κ. Τσούνη ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα έχει και ουσία. Και τούτο διότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να παραστεί και επισήμως στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολυάριθμη κυβερνητική αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις