Μιλώντας για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Δεν εκλέγεται μόνο ο πρόεδρος από τη βάση αλλά και η κεντρική επιτροπή κάτι το οποίο είναι πρωτόγνωρο. Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν. Πιστεύω ότι θα είναι ένα μήνυμα ισχυρό για την κυβέρνηση, άρα δεν είναι μια εσωκομματική διαδικασία».
Ερωτηθείς για τον χρόνο των εκλογών ο κ. Τσίπρας τόνισε:

«Δεν είμαι μάντης για να μαντέψω πότε θα γίνουν εκλογές. Αίσθησή μου είναι ότι αδειάζει η κλεψύδρα για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη. Όσο η κοινωνική ένταση επιτείνεται, θα δυσκολεύουν τα πράγματα. Εμείς θεωρούμε ότι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό. Γιατί ο τόπος χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Και όσο περνάει ο χρόνος μειώνονται οι δυνατότητες χάραξης μιας άλλης πολιτικής. Να υπάρξει κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο, να προστατεύσει τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Η δυσκολία αυτή δεν θα φύγει από τη μια ημέρα στην άλλη. Για το πότε θα είναι ο χρόνος των εκλογών δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά μπορώ να σας πω την αξία του να δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κάλπη του αύριο. Μια σειρά δημοσκοπήσεων λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανακάμψει. Αύριο πρέπει να δοθεί η απάντηση».

Για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ: «Είναι απαράδεκτο κάποιος να μην λέει ποιον θέλει για πρωθυπουργό»

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ και πιθανό αίτημα εκ μέρους του Νίκου Ανδρουλάκη να μην είναι ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: Η θέση του πρωθυπουργού σε ένα πρωθυπουργικοκεντρικό σύστημα είναι κρίσιμη. Είναι απαράδεκτο κάποιος να μην λέει ποιον θέλει για πρωθυπουργό και να πάει στις κάλπες χωρίς να πει στον λαό ποιον θέλει.

Το κλίμα έχει αλλάξει κι αυτό το διαπιστώνει κανείς αν πάει σε ένα καφενείο. Ο κόσμος ωστόσο είναι απογοητευμένος με όλα τα κόμματα αλλά σίγουρα η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή. Εγώ αυτό που βλέπω στις περιοδείες μου σε λαϊκές αγορές είναι απόγνωση του κόσμου που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Για τους φουσκωμένους λογαριασμούς είπε:

«Όταν μεσοσταθμικά σε όλη την Ευρώπη οι αυξήσεις στην ενέργεια είναι 20-25% και στην Ελλάδα είναι 80%, υπάρχει τεράστια διαφορά. Που οφείλεται αυτό; Όταν η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην χονδρεμπορική τιμή ρεύματος, όταν έχουν εμπνευστεί την πατέντα της ρήτρας αναπροσαρμογής που μετακυλίει το 99% της αύξησης στην χονδρεμπορική τιμή στον καταναλωτή, ποιος ευθύνεται;

Σχετικές ρήτρες υπάρχουν σε όλα τα συμβόλαια. Αυτή τη ρήτρα πρέπει να ξέρεις ιερογλυφικά για να καταλάβεις πως βγαίνεις, εφαρμόστηκε τον Αύγουστο του 2021.Ρήτρες υπάρχουν από το 2013. Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν αυξήθηκαν οι λογαριασμοί αλλά μειώθηκαν. Επί των ημερών μας, δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Από το 2015 ως το 2019 μειώθηκε μεσοσταθμικά κατά 19%. Δεν υπήρχε ρήτρα αναπροσαρμογής όταν έπεφτε η τιμή».
Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στην χονδρεμπορική τιμή ρεύματος. Η κυβέρνηση έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια εδώ και εννέα μήνες.

Δείτε τα δύο μέρη της συνέντευξης στους Πρωινούς Τύπους στον ΑΝΤ1:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις