Μητσοτάκης Μπιν ΣαλμάνΣύντομη νυχτερινή επίσκεψη πραγματοποίησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπιν Σαλμάν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Ο πρωθυπουργός και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας συνοδεύονταν από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέγραψαν σημαντικές συμφωνίες.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πρίγκιπα Διαδόχου του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, ο Νίκος Δένδιας υπέγραψε με τον Σαουδάραβα ομόλογό του Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν μνημόνιο κατανόησης για τη Διαμόρφωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

Σαλμάν σε Μητσοτάκη: Παρέχουμε στην Ελλάδα φθηνότερη ενέργεια

Η σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας είναι ιστορική, τόνισε ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατά τη συνάντησή του την Τρίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνοντας έμφαση στην ενέργεια και τις προοπτικές συνεργασίας των δύο πλευρών.

«Πιστεύω ότι έχουμε επίσης ιστορικές ευκαιρίες, πολλές από τις οποίες πρόκειται να οριστικοποιήσουμε σήμερα», είπε και πρόσθεσε: «Συνδέοντας τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούμε να παρέχουμε στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας πολύ φθηνότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και θα υπογράψουμε μνημόνιο κατανόησης σχετικά με αυτό σήμερα».

Στη σύντομη παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι μία ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη δύναμη της στρατηγικής μας σχέσης. Θα υπογράψουμε σημαντικές συμφωνίες και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε περιφερειακές εξελίξεις αλλά και πώς να ενισχύσουμε περαιτέρω την σημαντική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία». (Διαβάστε αναλυτικά)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις