Πυρά κατά του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή μία ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΥΠ.

Όλα ξεκίνησαν από το post που έκανε στο Twitter, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Ακρίτας Καϊδατζής, με φόντο την υπόθεση των παρακολουθήσεων. “Και ο πιο καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει την ΕΥΠ και να ιδρύσει νέα υπηρεσία πληροφοριών. Και αφού μαζί καταργηθούν όλες οι οργανικές θέσεις της, οι υπάλληλοί της δεν θα προστατεύονται από τη μονιμότητα και θα μπορούν να απολυθούν” έγραψε ο καθηγητής.

Τη δημοσίευση σχολίασε ο βουλευτής της Κρήτης, γράφοντας με τη σειρά του: “Προσυπογράφω κύριε καθηγητά του Συνταγματικού Δικαίου!”.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο με ανακοίνωσή του σημείωσε: “Στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν ήδη την “εξειδίκευση” της στρατηγικής που ξεδίπλωσε ο κ.Τσίπρας στο άρθρο του στην ΕφΣυν με τίτλο: “Δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία”. Ένα άρθρο που ήρθε απλώς να συμπληρώσει, να υπογραμμίσει και να επιβεβαιώσει αντίστοιχες παλαιότερες δηλώσεις του περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας και άλλα παρόμοια”.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίμαχο άρθρο του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο Αλέξης Τσίπρας τόνιζε πως “δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία”.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, “αυτό που απαιτείται είναι ένα σχέδιο ανάταξης και ανασύνταξης της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας. Ένα σχέδιο θεσμικής επανεκκίνησης, που θα αφορά όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία των ΜΜΕ, τις ανεξάρτητες αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς” με “σοβαρές και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία”.”Και μια κυβέρνηση δημοκρατικής ομαλότητας, αλλαγής, και προόδου, είναι η μόνη απάντηση στην εκτροπή, τις παρακρατικές μεθόδους και την καθεστωτική φαυλότητα που μας έχει οδηγήσει η τρίχρονη διακυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις