Το 1982  γράφτηκε η μουσική και οι στίχοι για το τραγούδι «Νέα Δημοκρατία» από τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς Το τραγούδησε ο Βίκτωρας Πολυδώρου μαζί με τη Λία Βίσση και εκείνος συμμετείχε στα φωνητικά.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα μετά τον θάνατό του έκανε την εξής ανακοίνωση για την απώλεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Τον καλλιτέχνη που σημάδεψε τα νεανικά χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς και συνέθεσε τον ύμνο της παράταξής μας, συνοδεύοντας με τις νότες του τους κοινούς μας αγώνες. Θα είναι πάντα μαζί μας μέσα από τις μελωδίες του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter για την απώλεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς: «Αντίο στον Ρόμπερτ που με τους Poll συνόδεψε τα εφηβικά όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Στον ευαίσθητο συνθέτη που δεν έπαψε ποτέ να τραγουδά για τους νέους. Αλλά και για τη ΝΔ που αγαπούσε και συνέθεσε τον ύμνο της. Παντοτινά νέες θα μείνουν οι νότες που μας αφήνει για συντροφιά».

Σαμαράς για Ρόμπερτ Ουίλιαμς: «Έφυγε» ο εμπνευστής της «γαλάζιας γενιάς»

Την θλίψη του για την απώλεια του μουσικού Ρόμπερτ Ουίλιαμς εξέφρασε με δηλωση του ο πρώην πρωθυπουργός Αντωνης Σαμαράς.

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο μουσικός των εφηβικών χρόνων μιας ολόκληρης εποχη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και προσθέτει: «Έφυγε ο αγωνιστής, ο εμπνευστής της «γαλάζιας γενιάς», ο καλλιτέχνης που με τον οίστρο του ξεσήκωσε και ενέπνευσε τους αγώνες της Παράταξής μας για μια Ελλαδα Μεγάλη. Έφυγε, πάνω από όλα, ένας ευαίσθητος άνθρωπος, ένας φιλος, ενας συναγωνιστης. Θερμά συλληπητηρια στους οικείους του».

Καραμανλής για Ρόμπερτ Γουίλιαμς: “Υπήρξε συμμαχητής στα δύσκολα για τη ΝΔ χρόνια του ’80”

Τη συγκίνησή του για το θάνατο του Ρόμπερτ Ουίλιαμς εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισημαίνοντας εκτός από το μουσικό του ταλέντο, το γεγονός ότι υπήρξε «συμμαχητής στα δύσκολα για την παράταξή μας χρόνια του ’80».

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Καραμανλή έχει ως εξής:
«Με συγκίνηση αποχαιρετώ τον φίλο μου Ρόμπερτ. Τον ταλαντούχο, αξιοπρεπή και συνεπή στις ιδέες του μουσικό, τον συμμαχητή στα δύσκολα για την παράταξή μας χρόνια του ’80. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις