Θετική είναι η στάση του ΚΚΕ ως προς την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη, για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με τις υποκλοπές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον Περισσό, το ΚΚΕ συμφωνεί στην εξεταστική επιστροφή σχετικά με τις παρακολουθήσεις, παράλληλα όμως καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης σχετικά με την πρόταση για δεκαετή επέκταση του χρόνου διερεύνησης της εξεταστικής επιτροπής, τονίζοντας πως χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές σε πρόσωπα και γεγονότα, η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

Όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη στο σχετικό αίτημα, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, να συμπεριληφθούν σαφώς τόσο η υπόθεση της παρακολούθησης δημοσιογράφων όσο και η υπόθεση “συνακροάσεων-υποκλοπών” στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες και συγκεκριμένα στοιχεία ήδη από το 2016.

Από κει και πέρα, η πρόταση της ΝΔ για μια δεκαετή επέκταση του χρόνου διερεύνησης της εξεταστικής επιτροπής, χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά και χωρίς στοιχεία, μοναδικό στόχο έχει να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” για να βγει η κυβέρνηση της ΝΔ απ’ τη δύσκολη θέση του υπόλογου για όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί.

Πάνω απ’ όλα το ΚΚΕ θα επιχειρήσει να αναδείξει το σκοτεινό κι επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και έχουν ψηφίσει τα υπόλοιπα κόμματα, το οποίο στρώνει το έδαφος για πρακτικές παρακολούθησης και παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις