Σε μία φράση που δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά προχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τις σχέσεις με την Τουρκία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εμπλοκή στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, με αφορμή και τις τελευταίες στάσεις της Τουρκίας και τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία», τόνισε ο πρωθυπουργός τη στιγμή που μιλούσε στη δημοσιογράφο του ειδησεογραφικού καναλιού οικονοµικής ενηµέρωσης, Caroline Hyde.

Η χρησιμοποίηση από πλευράς του κ. Μητσοτάκη του πρώτου πληθυντικού στο ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία είναι κάτι που προκαλεί ερωτηματικά, κυρίως σε διπλωματικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη ήταν και η στάση της Ντόρας Μπακογιάννη πριν από λίγες ημέρες, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία με αυστηρό τόνο έκανε γνωστό: «Η Ρωσία δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις