«Ζούμε προκλήσεις από Τουρκία που πιθανώς να μην έχουμε ξαναδεί σε τέτοια ένταση, και δυστυχώς δεν πέφτουν οι τόνοι» τόνισε ο πρώην υπουργός Άμυνας και επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Νομίζουν ότι θέλουν να περάσουν το αφήγημα ότι η Ελλάδα είναι επιθετική χώρα, μαξιμαλιστική, απειλεί την Τουρκία και κάνει προετοιμασία των ΕΔ για επιθετικές ενέργειες και αφορά την στρατιωτικοποίηση των νησιών… Προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι τα νησιά απειλούν την Τουρκία. Χτίζουν το πρόσχημα» εξήγησε ο πρώην υπουργός Άμυνας και επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ.

«Χτίζουν ένα αφήγημα ότι η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία και τα νησιά με τις στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν πάνω τους ενισχύονται από τους Έλληνες, άρα  κάτι έχουν στο μυαλό τους. Το πολύ κακό είναι ότι φυτεύουν μία επιθετικότητα και μία κακή αίσθηση για τους Έλληνες στην Τουρκία προσπαθώντας να πείσουν του τούρκους πολίτες  ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία, χωρίς να υπάρχει ανάλογη πραγματικότητα. Το πράγμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει» συνέχισε ο κ. Αποστολάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «Δυστυχώς, η τουρκική αντιπολίτευση εμφανίζεται να λέει ‘γιατί δεν κάνετε κάποιες ενέργειες να εμποδίσετε τα πλοία’…ουσιαστικά σα να λένε ‘γιατί δεν επεμβαίνετε στρατιωτικά’’».

Ο κ. Αποστολάκης εξήγησε ότι η Τουρκία έχει αναβαθμίσει τη χρήση των drones πάνω από το Αιγαίο, καθώς είναι και φθηνή η χρήση τους.

«Μην τρελαινόμαστε με αυτά που ακούμε και θεωρούμε ότι θα μας κάνουν αύριο πόλεμο οι Τούρκοι. Ναι τα πράγματα δεν είναι πολύ απλά αλλά δεν έχουμε φθάσει στα πρόθυρα του πολέμου» υπογράμμισε πάντως.

«Αυτήν τη στιγμή βλέπουμε ότι η παρουσία του Ερντογάν στον ΟΗΕ και η προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον Μπάιντεν δεν απέδωσε… από τη μια προκαλεί με απροκάλυπτο τρόπο και την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό από την άλλη φάνηκε ότι πήρε ένα μήνυμα ότι ‘έτσι δεν πάμε πουθενά’. Το πήρε πιστεύω το μήνυμα, και από εμάς και από Αμερικάνους, και από το δυτικό κόσμο» σημείωσε.

Τέλος, για το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ο πρώην υπουργός Άμυνας επισήμανε: «Δεν πρέπει να το συζητάμε και δεν το συζητάμε. Αν συζητηθεί, δεν ξέρω με ποιες εγγυήσεις και όρους μπορεί να δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση κάτι… Δεν το ξέρω αυτό, είναι θέμα της κυβέρνησης» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις