Με την αρμόδια επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούρεβα αναμένεται να συναντηθεί σήμερα (28.09.2022) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσει μαζί της όλες τις εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να περιγράψει στην Ευρωπαία Επίτροπο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας επικαλούμενος προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών εντός του ελληνικού κοινοβουλίου με την αντισυνταγματική επίκληση του απορρήτου αλλά και τις αποφάσεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ να απορρίψει τον ουσιαστικό κατάλογο των μαρτύρων που ζητεί η αντιπολίτευση να παρουσιαστούν ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής.

Η συνάντηση γίνεται μία μόλις ημέρα πριν από την επίσκεψή της στην Αθήνα εξ αφορμής των καταγγελιών που φθάνουν στην Κομισιόν και αφορούν το χαρτοφυλάκιό της για θέματα Δημοκρατίας, Διαφάνειας, Δικαιοσύνης και ελευθερίας του Τύπου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ. Η ιδιότητα του ευρωβουλευτή φανερώνει επίσης το αντικείμενο της συζήτησής του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Σε κάθε θεσμική συνάντηση, όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανέρχεται στο θέμα (των υποκλοπών). Αυτό έχουν κάνει και οι ευρωβουλευτές μας όλο αυτό το διάστημα. Η ΕΕ θα πρέπει να έχει μια καλή γνώση για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ώστε όπου είναι αυτό δυνατόν να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου καθώς και στα εγκαίνια της αίθουσας “Μανώλης Γλέζος” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην ίδια, αφιερωματική εκδήλωση για τον Μανώλη Γλέζο θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ δεν αποκλείεται ένα σύντομο τετ α τετ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις