Σφοδρότατη επίθεση κατά του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με αφορμή τα αποκαλυπτικά στοιχεία της μελέτης Λύτρα για την διαχείριση της πανδημίας.

Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε χαρακτηριστικά για τον Υπουργό Υγείας πως: «Δεν έπρεπε να σας λένε υπουργό υγείας αλλά βαρκάρη του Αχέροντα. Και σας και την κ. Γκάγκα». Μάλιστα, μετά από σχετική σύγκριση των αριθμών των νεκρών κα των κρουσμάτων πριν και μετά τη θητεία του Θάνου Πλεύρη, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι «θα οδηγηθείτε σε ποινικές ευθύνες και σε Ειδικό Δικαστήριο».

Ο πρώην Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε παράλληλα και στο ζήτημα των εμβολιασμών των υγειονομικών και των εργαζομένων που βρέθηκαν σε αναστολή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί έχεις στην πείνα 5.000 ανθρώπους; Για να μην παραδεχθείς ότι έκανες την μεγαλύτερη αηδία;». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έβαλε όλα τα όπλα στον εμβολιασμό, την ώρα που οι άλλες χώρες στήριζαν τα δημόσια συστήματα Υγείας».

Δεν έλειψαν στη συνέχεια οι πιο σκληροί χαρακτηρισμοί, με τον Παύλο Πολάκη να λέει προς τον Θάνο Πλεύρη πως: «Σας ξεβράκωσε η μελέτη Λύτρα», ενώ τον χαρακτήρισε ως «Mr Death», σχετικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα,  χαρακτήρισε ως «μπούρδες» και «μπουρδίτσες» τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την μελέτη Λύτρα.

Στο κάδρο της κριτικής δεν έμεινε εκτός ούτε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τον Παύλο Πολάκη ως «ο “την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια”, για να μην με μαλώσει ο Μητσοτάκης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις