Για στοιχεία που «ακυρώνουν ολοσχερώς το κυβερνητικό success story, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη δεινή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας» κάνουν λόγο η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή τους για τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat για τον πληθωρισμό.

«Τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου για την Ελλάδα να έχει εκτοξευθεί στο 12,1%, σταθερά υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και έχοντας μάλιστα σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης» αναφέρουν.

Επιπλέον, όπως σημειώνουν, «μόλις χθες επιβεβαιώθηκε από τη Eurostat ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις τέσσερις χώρες της Ε.Ε. όπου το ποσοστό πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας αυξήθηκε μεταξύ 2019 – 2021. Ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι τα ασθενέστερα νοικοκυριά ξοδεύουν το 80% του εισοδήματος σε ενοίκιο και τρόφιμα, ήδη από το 2021. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα».

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση πως «επιμένει στην επιδότηση της αισχροκέρδειας απέναντι στο τσουνάμι των ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα που οδηγεί σε απόγνωση εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

«Η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλα περιθώρια» τονίζουν, προσθέτοντας πως «μόνη λύση μια προοδευτική κυβέρνηση που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις