Στο Καζακστάν αναμένεται να μεταβεί την Κυριακή ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με ανώτατους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Καζακστάν, Κασίμ – Τζομάρτ Τοκάγιεφ, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν, Mukhtar Tileuberdi.

Με το πέρας των συνομιλιών, οι δύο ΥΠΕΞ αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας των Διπλωματικών Ακαδημιών.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Διοικητή του «Astana International Financial Center», Kairat Kelimbetov.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συναντήσεων, οι συζητήσεις θα έχουν ως αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς καθώς και θέματα παγκόσμιου και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη στο Καζακστάν προστίθεται σε μια σειρά συναντήσεων του υπουργού εξωτερικών με ομολόγους του από κράτη της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Πολωνία στο πλαίσιο της υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο των εργασιών της υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ, ο κ. Δένδιας είχε διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν, της Αρμενίας, του Τατζικιστάν και του Αζερμπαϊτζάν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις