Διάβημα διαμαρτυρίας σχετικά με τις σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης κατέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το συγκεκριμένο διάβημα έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την επέκταση της NAVTEX από τον αμερικανικό κολοσσό Exxon Mobil που θέλει να κάνει έρευνες νοτιότερα από τον αρχικό του προγραμματισμό.

Το ΥΠΕΞ της Λιβύης αναφέρει ότι «η Ελλάδα ενεργεί με ζήλο για την εκμετάλλευση της λιβυκής κρίσης και μας επιβάλει τετελεσμένα σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση των ελληνολιβυκών θαλασσίων συνόρων, συνάπτοντας συμβόλαια για εξεύρεση υδρογονανθράκων σε αμφισβητούμενη μεταξύ μας περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης».

Παράλληλα, καταδικάζει και προειδοποιεί για τις επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς, ενώ επισημαίνει ότι έγινε επίσημη διαμαρτυρία και υπογραμμίζει ότι θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με όλα τα εφικτά νομικά και διπλωματικά μέσα, και ειδικότερα μετά την επαλήθευση των αναφορών που μνημονεύουν ότι η οι ελληνικές αρχές έχουν συνάψει συμφωνίες με ξένες εταιρείες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις