Οι πολίτες θέλουν προγραμματικές θέσεις και αλήθειες, όχι τοξικότητα και διχασμό, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο STARFORUM και τόνισε ότι οι εκλογές μπορεί να αποτελέσουν τη διάψευση της εικόνας που έχουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.

“Σε όλα τα κρίσιμα θέματα ο κ. Μητσοτάκης δεν ήξερε, χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση υπευθυνότητας. Φανταστείτε μετά τις υποκλοπές, τι άλλο θα κάνει αν βγει αυτοδύναμος” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι πολύ πιο σταθερές από τις αλαζονικές αυτοδύναμες κυβερνήσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι με χρεοκοπία δεν κινδυνεύουν οι τράπεζες, αλλά τα νοικοκυριά.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση των εκλογών στις 21 Μαΐου, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε debate, υπενθυμίζοντας ότι το 2019 ο πρόεδρος της ΝΔ είχε κρυφτεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η 21η Μάη είναι η μέρα που μπορεί να σηματοδοτήσει μια μεγάλη αλλαγή που έχει ο τόπος. «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Σημαντικό η εκλογική αναμέτρηση να γίνει μέσα στα πλαίσια μίας πολύ ουσιαστικής συζήτησης. Χρειάζεται ο ελληνικός λαός και οι Έλληνες πολίτες να ακούσουν προγραμματικές θέσεις, να ακούσουν αλήθειες. Μετά από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, έχει αλλάξει το κλίμα και η ψυχολογία των ανθρώπων.

Η τοξικότητα, η διάθεση σκληρή αντιπαράθεσης, η διάθεση διχασμού δεν αγγίζουν κανέναν. Είμαστε εδώ για να καταθέσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις ενώσουμε και όχι να διχάσουμε τους Έλληνες. Δεν θέτουμε εκβιαστικά διλήμματα όπως θέτει ο Μητσοτάκης. Δεν μιλάμε για την ανάγκη αυτοδύναμων αλαζονικών κυβερνήσεων. Μιλάμε για την ανάγκη κυβερνήσεων συνεργασίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι 50 ημέρες που έχουμε μπροστά μας, θα είναι μέρες ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου. Θέλω να πιστεύω ο κύριος Μητσοτάκης θα αφήσει τα συνθήματα και τις διχαστικές κορώνες και θα έρθει να συζητήσουμε. Το 2019 δεν ήρθε να κουβεντιάσουμε ενώπιος ενωπίω, να καταθέσουμε τις θέσεις μας σε έναν τηλεοπτικό διάλογο, τον αρνήθηκε, τον, φοβήθηκε. Εγώ θέλω να μιλήσουμε για την πολιτική ουσία, για τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος και πώς αυτά θα τα υπερβούμε».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι είναι «εργαλείο για να δείχνουν μια εικόνα σε σχέση με τις τάσεις που διαμορφώνονται στην ελληνική κοινωνία. Θα πάμε σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που δεν θα είναι για κανέναν εύκολη, δεν θα είναι περίπατος. Μπορεί, όμως, ένα από τα στοιχεία της βραδιάς των εκλογών να είναι η μεγάλη διάψευση όλης αυτής της εικόνας που είχαμε διαμορφώσει το προηγούμενο διάστημα από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις