Προεκλογική ομιλία στις Σέρρες πραγματοποίησε, το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των πολιτικών του αντιπάλων που κατηγορούν ότι θέλει ο ίδιος να επιλέξει το πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού, στο σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «επικοινωνιακά παιχνίδια», εξαπολύοντας πυρά τόσο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Εμείς θέλουμε να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό, λέγοντάς του την αλήθεια. Λέμε τι θα κάνουμε όταν θα πάρουμε την εντολή. Αυτοί τι θα κάνουν; Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει: “Δεν με ενδιαφέρουν οι πρώτες εκλογές, ψηφίστε με αλλά θα την παραδώσω την εντολή”. Τότε γιατί να τον ψηφίσει ο ελληνικός λαός;

Είμαστε μαραθωνοδρόμοι που δίνουμε σκυτάλη στις εθνικές εκλογές; Πρώτος γύρος, δεύτερος γύρος, τρίτος γύρος… μέχρι να βγει ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός; Αν είναι δυνατόν! Αυτή είναι η πλήρης περιφρόνηση του συντάγματος και της λαϊκής ετυμηγορίας, ανέφερε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης για τον πρωθυπουργό.

Όσο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε τα εξής: «Ο κ. Τσίπρας τι λέει; “Συζητώ για κυβερνήσεις συνεργασίας, μόνο αν είμαι πρώτο κόμμα”. Μα δεν θα είναι πρώτο κόμμα, είναι ξεκάθαρο. Άρα λέω εδώ από τις Σέρρες στον ελληνικό λαό: Για άλλη μια φορά, παίζουν φτηνά παιχνίδια στις πλάτες σας. Γι’ αυτό, η μόνη λύση είναι η ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη από την πρώτη Κυριακή για σταθερή κυβέρνηση, πρόοδο, προοπτική και ελπίδα για όλους τους Έλληνες».

Ειδικά για τα πρόσωπα σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε: «Ισχυρίζονται ότι θα επιλέξω εγώ τον πρωθυπουργό. Είναι προφανές ότι όλο αυτό είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Όταν υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, οι συγκλίσεις είναι και στα πρόσωπα. Ιδιαίτερα στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, που πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής. Άρα, δεν θα πω εγώ “ποιος” σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Όμως, κάποιοι ακόμη και αυτό το τόσο απλό θέμα, που συμβαίνει σε πολλά κράτη της Ευρώπης, εδώ το έχουν κάνει κορυφαίο ζήτημα. Γιατί; Διότι θέλουν να πείσουν το λαό οι γνωστοί μιντιάρχες ότι το δίλημμα είναι “Μητσοτάκης ή χάος”. Και απαντάμε και εδώ, από τις Σέρρες, ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι το χάος, είναι οι κοινωνικές ανισότητες, είναι η απαξίωση του δημόσιου πλούτου, είναι οι υποκλοπές, είναι η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η επίθεση στις ανεξάρτητες Αρχές».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις