Ακρίβεια: Οι Top 20 ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Πανδημία, ενεργειακή κρίση, κλιματική αστάθεια και διεθνείς ελλείψεις δημιούργησαν τη «τέλεια καταιγίδα» στις τιμές των τροφίμων.
Πανδημία, ενεργειακή κρίση, κλιματική αστάθεια και διεθνείς ελλείψεις δημιούργησαν τη «τέλεια καταιγίδα» στις τιμές των τροφίμων.
Σύμφωνα με την μελέτη, τα τελευταία δώδεκα χρόνια, η μέση περιεκτικότητα σε αλάτι στο ψωμί από φούρνους αυξήθηκε 0,09%.
Το καλύτερο ψωμί του πλανήτη την κορυφή δεν βρίσκεται ούτε στην Ιταλία, ούτε στη Γαλλία, αλλά σε μια χώρα έκπληξη.
Κλείνουν αρτοποιεία τον Αύγουστο λόγω μειωμένης πελατείας.
Το μέσο καλάθι στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει 12 βασικά τρόφιμα, είναι το τέταρτο ακριβότερο συγκριτικά με άλλες 9 χώρες της Ευρώπης.
Από τα 300 γραμμάρια την ημέρα στα 190, η κατανάλωση ψωμιού μειώνεται, αλλά οι Έλληνες εξακολουθούν να το αγαπούν.
Ιδανικό για συνοδευτικό σε τραπέζι με φίλους, αλλά και για σνακ που ξεχωρίζει.
Η πρακτική συσκευασία του CARRÉ εξασφαλίζει ότι παραμένει φρέσκο και έτοιμο για κατανάλωση, προσφέροντας την ιδανική λύση για κάθε ηλικίας καταναλωτή, είτε βρίσκονται στη δουλειά, στο σχολείο, στο δρόμο ή στο σπίτι.
Στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στη μη αποκάλυψη του ακριβούς τιμήματος εξαγοράς, καθώς πρόκειται για εμπιστευτικό στοιχείο που καλύπτεται ρητά από νομικές δεσμεύσεις.
Πώς θα κάνεις το μπαγιάτικο ψωμί σαν φρέσκο ξανά -Το απλό τρικ που θα το κάνει αφράτο σε λίγα λεπτά
Τα άλευρα δεν έχουν ακριβύνει σε σχέση με τα υψηλά του παρελθόντος, οπότε δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα υποστηρίζει ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.
Οι τιμές στα τρόφιμα ανεβαίνουν και οι αρτοποιοί ετοιμάζουν ανατιμήσεις στο ψωμί, λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής.
Αιτία των ανατιμήσεων το ενεργειακό κόστος, αλλά και οι αυξήσεις στα άλευρα.
Δεν υπάρχει τίποτε πιο λαχταριστό από ένα ζεστό, φρεσκοφουρνισμένο ψωμί το οποίο μπορείτε να συνοδέψετε με κάθε είδους καρύκευμα.
Το ψωμί που τρώμε καθημερινά μπορεί να είναι όχι μόνο νόστιμο, αλλά και πιο υγιεινό, σύμφωνα με την Dr. Karen Alarcón.
Η ακρίβεια ήρθε για να μείνει και από ότι φαίνεται πλήττει ιδιαίτερα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, προκαλώντας αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων.
Η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για ψωμί και προϊόντα άρτου είναι περίπου 24,18 ευρώ.
Το υψηλό σάκχαρο, η λεγόμενη υπεργλυκαιμία έρχεται όταν υπάρχει πολλή ζάχαρη στο αίμα λόγω της έλλειψης ινσουλίνης στο σώμα.
Η σωστή επιλογή ψωμιού και υδατανθράκων μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη διατήρηση της υγείας και της ισορροπίας του σακχάρου στο αίμα.