Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το βιντεοπαιχνίδι Pac-Man
Η πρώτη κυκλοφορία, η σημασία του ονόματος και η παγκόσμια επιτυχία που έφερε το «τέλειο αποτέλεσμα».

Ήταν 22 Μαΐου του 1980, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Pac-Man, ένα βιντεοπαιχνίδι που θα γνώριζε τεράστια επιτυχία.
Αρχικά, λεγόταν «Puck-Man», με το όνομα να προέρχεται από την ιαπωνική λέξη «πάκου», η οποία στα ιαπωνικά συμβολίζει το θόρυβο που κάνει κανείς ανοιγοκλείνοντας το στόμα του.
Το γνωστό βιντεοπαιχνίδι δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Τόρου Ιουατάνι. Εγκρίθηκε για διανομή στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Midway και κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1980 με το όνομα Pac-Man, επειδή υπήρξαν φόβοι στα ανώτατα στελέχη της Namco ότι η επιγραφή «Puck-Man» με ευκολία μπορούσε να μετατραπεί σε υβριστική με απλή αντικατάσταση του γράμματος P σε F, ή απλώς αν έξυναν και αφαιρούσαν, ή αν κάλυπταν την καμπύλη στο γράμμα P.
Ήταν το ίδιο με την ιαπωνική έκδοση, μόνο που τα φαντάσματα δεν λέγονταν Akabei, Pinky, Aosuke και Guzuta, αλλά Blinky, Pinky, Inky και Clyde. Ειδικότερα στην Ευρώπη, κυκλοφόρησε και με τα δύο ονόματα «Pac-Man» και «Puck-Man».
Το «τέλειο αποτέλεσμα»
Μερικά χρόνια αργότερα, στις 3 Ιουλίου 1999, ο Μπίλι Μίτσελ πέτυχε ιστορικό ρεκόρ: οδήγησε τον Pac-Man μέσα από όλους τους 256 λαβύρινθους (σταματώντας σε αυτόν του 256 λόγω kill-screen), με το μέγιστο δυνατό σκορ, δίχως να χάσει ούτε μια ζωή, ενώ επίσης μάζεψε όλα τα μπόνους και έφαγε όλα τα μπλε φαντάσματα. Το μέγιστο δυνατό σκορ είναι 3.333.360 και λέγεται «τέλειο αποτέλεσμα» («perfect game»).
Τον Μάιο του 2000 ο Ρικ Φόδεργκιλ πέτυχε το δεύτερο χρονολογικά τέλειο αποτέλεσμα. Το τρίτο πραγματοποιήθηκε από τον Κρις Άυρα τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Ο Άυρα πέτυχε συγχρόνως νέο ρεκόρ χρόνου: Κατάφερε να περάσει τον Pac-Man μέσα από τους 256 λαβύρινθους σε 3 ώρες, 42 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο 256ος λαβύρινθος (το kill-screen) είναι καν δυνατό να εκπληρωθεί. Ενώ το αριστερό μέρος της οθόνης δείχνει κανονικό μέρος του λαβύρινθου, στο δεξί υπάρχουν μονάχα γράμματα και σύμβολα δίχως νόημα λόγω αριθμητικής υπερχείλισης (σφάλμα μνήμης).
Τίτλοι «τέλους»
Μετά από 30 χρόνια στην βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, το 2007 ο σχεδιαστής του Τόρου Ιουατάνι, ανακοίνωσε την απόσυρσή του, παρουσιάζοντας μια νέα έκδοση το Pac Man Championship Edition.