Σκιάθος: Ακυβέρνητο ιστιοφόρο με Ιταλούς επιβαίνοντες έξω από το λιμάνι
Στο σημείο έσπευσε το Λιμενικό, που οδήγησε το σκάφος πίσω στο λιμάνι του νησιού. Καλά στην υγεία τους οι επιβαίνοντες.

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (18 Ιουλίου) στη Λιμενική Αρχή της Σκιάθου, καθώς ένα σκάφος ήταν ακυβέρνητο έξω από το λιμάνι του νησιού.
Συγκεκριμένα, το ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Ελλάδας παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή 0,35 ναυτικά μίλια νότια του άκρου Πλάκα. Σε αυτό επέβαιναν 10 άνθρωποι, υπήκοοι Ιταλίας.
Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς και ένα επαγγελματικό τουριστικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη του του Λιμενικού εντόπισαν το ιστιοφόρο.
Ασφαλείς οι επιβαίνοντες
Το οδήγησαν στο λιμάνι της Σκιάθου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια και τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
