Η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Μαρκ Ζόρο του ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Άρη, δεν πέρασε ασχολίαστη από τον ευρωπαϊκό Τύπο, με την πορτογαλική ιστοσελίδα, “Maisfutebol”, να ζητά από τον ποδοσφαιριστή να μιλήσει για το περιστατικό.

“Γνωρίζουμε πως είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο για να κάνουν άλλα πράγματα. Είναι άτομα με κακή παιδεία που δεν χρειάζεται να τους δίνω μεγάλη σημασία. Είναι η ίδια παλιά συμπεριφορά, ουρλιάζουν σαν τις μαϊμούδες. Δεν δίνω και μεγάλη σημασία όμως δεν μπορώ και να τις αγνοήσω. Ήμουν πολύ νευριασμένος. Πήγα στον διαιτητή επειδή ο διαιτητής έπρεπε να γνωρίζει τι συνέβη, γιατί δεν ήταν πολύ καλό. Ο διαιτητής δεν καταλάβαινε τι έγινε, δεν καταλάβαινε Αγγλικά. Ο αρχηγός της αντίπαλης ομάδας του έλεγε ότι κάνω καθυστερήσεις. Και μου έδειξε κίτρινη κάρτα. Στην συνέχεια ο διαιτητής αφού κατάλαβε τι έγινε, μου ζητούσε συγνώμη και μου είπε: “Συγνώμη, δεν κατάλαβα τι έγινε. Δεν θα σου δείξω δεύτερη κίτρινη κάρτα αν συμβεί τίποτα μέχρι το τέλος του αγώνα!”, σχολίασε αρχικά ο παίκτης του ΟΦΗ.

Εν συνεχεία αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον προπονητή του, Σα Πίντο:“Ο μίστερ μου είπε να μην δίνω σημασία σε τέτοιους ανθρώπους, είμαστε καλύτεροι από αυτούς και ότι είμαι ένας σπουδαίος άνθρωπος”.

Για τον σκέφτεται να λάβει κάποια μέτρα: “Ποτέ δεν μπήκα στην διαδικασία να πάρω δραστικά μέτρα. Δεν το σκέφτομαι έξω από το γήπεδο. Κάποτε το σκεφτόμουν, τώρα πλέον όχι. Πρέπει να υπάρχουν νόμοι που να τιμωρούν τους ανθρώπους που έχουν αυτές τις συμπεριφορές. Η δική μου δουλειά είναι να παίζω ποδόσφαιρο”.

Για το περιστατικό που σημειώθηκε στον αγώνα της Μεσίνα με την Ίντερ πριν από 9 χρόνια, είπε: Γιατί το γήπεδο δεν παίρνει μια κόκκινη κάρτα; Συνεχίζουν να συμβαίνουν τα ίδια, τόσα χρόνια μετά. Συμβαίνουν τόσες πολλές φορές. Στην Ιταλία το ίδιο, στην Αγγλία επίσης – υπάρχουν παντού διακρίσεις κατά των μαύρων ποδοσφαιριστών. Ήδη η FIFA και η UEFA προχώρησαν σε πιο αυστηρές ποινές για τον ρατσισμό. Αλλά, όλα αυτά δεν είναι αρκετά. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από εκείνη την βραδιά με την Μεσίνα. Μετά από αυτό, συνέβησαν τόσα περιστατικά. Με τον Ετό, τον Μπαλοτέλι και με τόσους πολλούς παίκτες. Υπάρχουν πιο σκληρές τιμωρίες. Μπορεί μια ομάδα να μην αγωνιστεί στην έδρα της για 5 μήνες. Χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα. Όταν ένας ποδοσφαιριστής πάρει κόκκινη κάρτα τότε αποβάλλεται. Γιατί τα γήπεδα να μην παίρνουν μια κόκκινη κάρτα;”

Για την παρουσία του στην Πορτγαλία σχολίασε: “Στην Πορτογαλία δεν αντιμετώπισα τέτοια φαινόμενα. Εξαρτάται και από τη νοοτροπία της χώρας, τους ανθρώπους που πάνε στα γήπεδα. Στην Πορτογαλία υπάρχουν πολλά διαφορετικά χρώματα ανθρώπων, μαύροι, λευκοί, “ανάμεικτοί”. Μπορεί η Μπενφίκα να μην μου φέρθηκε καλά αλλά έχω ωραίες αναμνήσεις από την Πορτογαλία”.

Ο Μαρκ Ζόρο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την συνεργασία με τον Σα Πίντο χωρίς πάντως να προσδιορίσει το μέλλον του:“Όταν ήρθε τα πράγματα ήταν δύσκολα, η ομάδα ήταν πολύ χαμηλά. Μετά που ο πρόεδρος συμφώνησε με τον Σα Πίντο άλλαξε πολλά η παρουσία του. Τον γνώριζα τον Σα Πίντο από την Πορτογαλία αλλά δεν είχα δουλέψει ποτέ μαζί του. Δουλεύει πολύ σοβαρά και είναι φοβερός επαγγελματίας. Τώρα παλεύουμε για μια θέση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ μέσω του τελικού του κυπέλλου. Τα έχει πάει περίφημα. Κάνω καλό πρωτάθλημα. Μετά το τέλος του, θα δούμε. Έχω συμβόλαιο για δύο χρόνια ακόμα αλλά κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις