Μετά από χρόνια μαχών με αλκοόλ και κατάθλιψη και κρατώντας μυστική τη (-)ουαλική ταυτότητά του, ο Ίαν Θορπ παραχώρησε μία εκ βαθέων συνέντευξη στον Μάικλ Πάρκινσον, όπου προχώρησε σε μεγάλες αποκαλύψεις.

“Είμαι γκέι”, δήλωσε ο πέντε φορές χρυσός ολυμπιονίκης σε μία εξομολόγηση που διέρρευσε από το Σάββατο (12/07) και έχει πυροδοτήσει μεγάλες συζητήσεις στον χώρο του αθλητισμού.

Το ψέμα είχε γίνει τόσο μεγάλο, που δεν ήθελα ο κόσμος να αμφισβητεί την ακεραιότητά μου. Το σκεφτόμουν πολύ καιρό. Δεν είμαι στρέιτ. Και αυτό είναι κάτι που μόλις πρόσφατα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, απέκτησα άνεση να το εξομολογηθώ στους κοντινούς ανθρώπους μου”.

“Δεν θέλω νεαροί άνθρωποι να αισθάνονται το ίδιο με μένα. Το ήθελα εδώ και καιρό. Δεν μπορούσα, δεν αισθανόμουν ότι θα μπορούσα. Το πρόβλημα ήταν ότι ερωτήθηκα πολύ μικρός για τις (-)ουαλικές προτιμήσεις μου. Πήγα σε ένα σχολείο αρρένων, οπότε όταν σε ρωτούν εάν είσαι γκέι, η πρώτη απάντηση είναι ‘όχι’ και μετά είσαι έτοιμος για καυγά”.

“Ναι, είπα ψέματα. Είναι άνετος λέγοντας ότι είμαι γκέι. Οι γονείς μου μού είπαν ότι με αγαπούν και με στηρίζουν. Μέρος μου δεν γνώριζε εάν η Αυστραλία ήθελε ο πρωταθλητής της να είναι γκέι. Αλλά λέω στον κόσμο ότι είμαι”.


Η στιγμή της αποκάλυψης

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις