Ο Παϊτίμ Κασάμι δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό και για τη συμμετοχή του στο Champions League, ενώ επεσήμανε ότι στην Ελλάδα η πλειοψηφία των φιλάθλων υποστηρίζουν τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι δηλώσεις Κασάμι στη “Blick”

Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό
“Ξεκίνησα να παίζω φέτος στο Champions League για πρώτη φορά. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Πριν έρθω εδώ μίλησα προσωπικά με τον κ. Μαρινάκη αλλά και τον κ. Ισά και ενώ συμβουλεύτηκα και τον μάνατζέρ μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την μεταγραφή μου αυτή. Ήρθα σε μία ομάδα που μπορώ να ξεχωρίσω και να εξελιχθώ σε πολύ καλό επίπεδο”.

Για το πρότυπό του στον Ολυμπιακό
“Ο Αμπιντάλ είναι σαν πατέρας μου. Μου δίνει πολλές συμβουλές και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ”.

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού
“Το 70% του πληθυσμού είναι φανς του Ολυμπιακού. Αυτό είναι το ποσοστό των οπαδών μας. Η ομάδα μας έχει πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Προσωπικά ερχόμενος από την Premier League, αποτελώ έναν από τους παίκτες πάνω στον οποίο ελπίζουν και ποντάρουν πολλοί. Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από εμένα και από την ομάδα συνολικά. Γι’ αυτόν τον λόγο πάντα κοιτάζω να αγωνίζομαι στο υψηλότερο δυνατό ποδοσφαιρικό επίπεδο και να βοηθάω τα μέγιστα την ομάδα μου. Οι Έλληνες οπαδοί πάντως είναι θερμόαιμοι. Είναι απίστευτα εξαρτημένοι με τον ποδόσφαιρο. Έχουν… τρέλα με την μπάλα και ασχολούνται πολύ”.

Για την Αγγλία και την Premier League
“Η Premier League παραμένει μία ποδοσφαιρική μου ευχή για το μέλλον μου. Εφόσον καταφέρω μία μέρα να επιστρέψω θα ήθελα να παίξω σε ομάδα που θα μετέχει στο Champions League”.

Για τις εντυπώσεις από την Αθήνα της οικονομικής κρίσης
“Εάν πας στο κέντρο της πόλης θα διαπιστώσεις το πόσο την έχει επηρεάσει η ανεργία. Υπάρχουν προβλήματα όμως ο κόσμος δεν το βάζει κάτω”.

Για τη ζέστη
“Αυτό είναι πιο δύσκολο και επίπονο από προπόνηση και αγώνα μαζί. Είμαι εδώ στον ήλιο και ενώ το καλοκαίρι ήμουν δίπλα στην παραλία και στην θάλασσα. Ο καιρός πολλές φορές είναι εξαιρετικός. Όχι διαρκώς με βροχή και σύννεφα”.

Για τις σκέψεις του για την εθνική Ελλάδας
“Δεν σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο για το μέλλον. Μου δίνει σιγουριά και δύναμη όταν παίζω στην Εθνική Ελβετίας. Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις