Απίστευτο κι όμως ρουμανικό. Η Στεάουα Βουκουρεστίου έχασε το δικαστήριο για τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος και του εμβλήματός της και αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα κρύβοντας οτιδήποτε θυμίζει την ταυτότητά της.

Η αναμέτρηση με την Σπόρτιβ Ιασίου στη ρουμανική πρωτεύουσα εξελίχθηκε σε παρωδία, αφού οι άνθρωποι της ομάδας έπρεπε να καλύψουν τα πάντα που περιλάμβαναν το σήμα ή την ονομασία του συλλόγου.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1986 δημιουργήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρουμανίας, ωστόσο το 1998 αποφάσισε να… αυτονομηθεί και τότε άρχισαν τα προβλήματα.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου αναγκάστηκε να εμφανιστεί στο χθεσινό ματς με φωσφοριζέ κίτρινες φανέλες, αντί για το κλασσικό κόκκινο-μπλε, χωρίς έμβλημα και χωρίς… όνομα, αφού δεν της αναγνωρίστηκαν τα δικαιώματα χρήσης.

Είναι χαρακτηριστικό πως στον φωτεινό πίνακα αναγραφόταν ως… οικοδέσποινα, ενώ το σήμα της ήταν ένα διαφανές πλαίσιο. Ο εκφωνητής κατά την παρουσίαση των ομάδων τους προσφώνησε ως “πρωταθλητές της χώρας”.

Η Στεάουα είναι υποχρεωμένη να αγωνίζεται με αυτή τη μορφή, μέχρι να έρθει σε συμφωνία με το ρουμανικό στρατό για να χρησιμοποιεί και πάλι το σήμα κατατεθέν του.

Οι φωτογραφίες από τις αλλαγές

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις