Πέφτει η Κέρκυρα, στη θέση της ο Λεβαδειακός

Πέφτει η Κέρκυρα, στη θέση της ο Λεβαδειακός
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό της Κέρκυρας από τη Super League για εικονική μεταβίβαση μετοχών και τη θέση των "Φαιάκων" αναμένεται να πάρει ο Λεβαδειακός.

Η απόφαση ανατρέπει τα όσα προέκυψαν από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, η οποία είχε αποφανθεί υπέρ της Κέρκυρας, με συνέπεια οι Βοιωτοί να ασκήσουν έφεση.

Στην εκδίκαση παρέστη και η πλευρά του Απόλλωνα Σμύρνης, που διεκδικούσε άνοδο στην πρώτη κατηγορία ως τρίτος των πλέι οφ της Football League.

Μετά από τη ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης, η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε με ψήφους 3-0 ότι υπήρξε παραβίαση των κανονισμών, συμπέρασμα στο οποίο είχε έρθει και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία με έκθεσή της είχε ζητήσει τον υποβιβασμό ή την αποβολή των "Φαιάκων" από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, έχει συμπληρωθεί το παζλ της επόμενης Super League, παρότι στην Κέρκυρα αναζητούν τρόπο να ανατρέψουν την απόφαση. Ο Λεβαδειακός μοιάζει να γίνεται η Ομάδα Β' της κλήρωσης του πρωταθλήματος που αρχίζει στις 22 Αυγούστου.

ΠΑΕ Κέρκυρα: "Δεν αρκεί να κερδίζεις στους αγωνιστικούς χώρους"

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που δικαίωσε τον Λεβαδειακό εξέδωσε η ΠΑΕ Κέρκυρα.

H σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Κέρκυρα:

"Δυστυχώς, αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά, ότι στην Ελλάδα δεν αρκεί να έχεις δίκιο. Για να το βρεις πρέπει να είσαι "μεγάλος"...

Δεν αρκεί να κερδίζεις μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Για να είσαι σίγουρος ότι αυτό αρκεί, πρέπει να είσαι από τους "μεγάλους"...

Πώς διαφορετικά να ερμηνευθεί η ακατανόητη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία "με ελαφρά τη καρδία", εξέδωσε μία απόφαση, η οποία βάζει κυριολεκτικά "μπουρλότο" στο περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου;

Βέβαια, μιλάμε για "ψιλά" γράμματα, αφού δεν πρόκειται για κανένα από τους "μεγάλους" του αθλητισμού μας, όπου για πανομοιότυπες υποθέσεις άλλων ομάδων, διαφορετικά αποφάσισαν. Δυστυχώς, πρόκειται για την ομάδα μας, που είχε την ατυχία να εκπροσωπεί τη μικρή κοινωνία του νησιού της Κέρκυρας. Δεν μπορεί, όμως, κύριοι, να είμαστε εμείς τα θύματα του πολέμου για το αυτοδιοίκητο, μεταξύ Πολιτείας και ΕΠΟ.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας, για ποιο λόγο αποφασίζουν για τα ίδια θέματα, με δύο μέτρα και σταθμά. Και δυστυχώς, δεν υπάρχει και κάποιος να μας εξηγήσει, αυτό το απλό ερώτημα. Γιατί συμπεριφέρονται έτσι;

Γιατί συμπεριφέρονται κατά τέτοιο τρόπο στους ποδοσφαιριστές μας, τους προπονητές μας, τους φιλάθλους μας, τους απλούς κατοίκους του νησιού; Ίσως γιατί κάναμε το λάθος, να κερδίσουμε  -ποδοσφαιριστές, προπονητές, μαζί με τη διοίκηση και τους φιλάθλους μας- την αγωνιστική μας παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Εμείς, σε πείσμα όλων αυτών, που δυστυχώς παίζουν με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες ενός ολόκληρου νησιού, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την τελική δικαίωση, γι’ αυτό που δικαιούμαστε και το έχουμε κατακτήσει.

Ζητάμε από όλη την οικογένεια της ομάδας μας, να μην απογοητευθεί, να σταθεί ενωμένη, γιατί όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας.

Ζητάμε από όλους τους κατοίκους του νησιού, να σταθούν αρωγοί στη προσπάθεια που καταβάλλουμε, για τη τελική δικαίωση.

Χάσαμε μία μάχη άδικα, όπως είχαμε κερδίσει πριν, δίκαια, μία άλλη μάχη. Στη τρίτη μάχη που θα δώσουμε, την τελική, είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε τον πόλεμο.

Ελπίζουμε και έχουμε την ακράδαντη πεποίθηση, ότι η τελική δικαίωση μας, θα έλθει από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου άμεσα θα προσφύγουμε, για να ακυρωθεί αυτή η αχαρακτήριστη απόφαση".

Τα μέλη της Κέρκυρας υποστηρίζουν πως το σκεπτικό της απόφασης λαμβάνει ως δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ και κατ' επέκταση δημιουργείται προηγούμενο για άλλες υποθέσεις.

Επίσης, υποστηρίζουν πως αν θεωρείται ως δεσμευτική η απόφαση της ΕΕΑ προκύπτει ζήτημα με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και ότι μπορεί να προκύψει νέα απειλή... Grexit σε περίπτωση που αυτό γίνει αντιληπτό από την UEFA.