Διετής αποκλεισμός για τη Σαράποβα λόγω ντόπινγκ

Διετής αποκλεισμός για τη Σαράποβα λόγω ντόπινγκ
Τελικά τιμωρία... Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) επέβαλε διετή αποκλεισμό στη Μαρία Σαράποβα, η οποία είχε βρεθεί "θετική" στην απαγορευμένη ουσία "meldonium" στο εφετινό Όπεν Αυστραλίας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η ITF αναφέρει ότι η τιμωρία της 29χρονης Ρωσίδας τενίστρια, η οποία έχει κατακτήσει πέντε τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, έχει αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιανουαρίου του 2016.

Η αθλήτρια έβγαλε αμέσως ανακοίνωση στο Facebook, στην οποία χαρακτηρίζει άδικη την τιμωρία, τονίζει ότι θα προσφύγει στο CAS, ενώ αποκαλύπτει ότι η ITF ζήτησε από το δικαστήριο την τετραετή τιμωρία της!

«Σήμερα με την απόφασή του για διετή τιμωρία μου, το δικαστήριο της ITF έβγαλε ομόφωνα το συμπέρασμα ότι αυτό που έκανα δεν ήταν εσκεμμένο», αναφέρει η κάτοχος πέντε Grand Slam τίτλων. «Το δικαστήριο θεώρησε ότι δεν έψαξα θεραπεία από τον γιατρό μου με σκοπό να πάρω ουσία για τη βελτίωση της απόδοσής μου. Η ITF ξόδεψε πάρα πολύ χρόνο και πόρους για να αποδείξει ότι σκοπίμως παραβίασα του κανονισμούς αντι-ντόπινγκ και το δικαστήριο συμπέρανε το αντίθετο. Πρέπει να μάθετε ότι η ITF ζήτησε από το δικαστήριο να με αποκλείσει για τέσσερα χρόνια - η προβλεπόμενη τιμωρία για εσκεμμένη παραβίαση - και το δικαστήριο απέρριψε τη θέση της ITF.

Ενώ το δικαστήριο σωστά συμπέρανε ότι δεν παραβίασα εσκεμμένα τους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ, δεν μπορώ να αποδεχτώ άδικα σκληρή διετή τιμωρία. Το δικαστήριο, του οποίου τα μέλη επιλέχτηκαν από την ITF, συμφώνησαν ότι δεν έκανα κάτι εσκεμμένα λάθος, παρόλα αυτά επιζητούν να με κρατήσουν μακριά από το τένις για δύο χρόνια. Θα προσφύγω άμεσα στο CAS, το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο.   

Μου έχει λείψει το τένις και μου έχουν λείψει οι καταπληκτικοί φαν μου, που είναι οι καλύτεροι και πιο πιστοί φαν στον κόσμο. Έχω διαβάσει τα γράμματά σας. Έχω διαβάσει τα ποστ σας στα social media και η αγάπη σας και η υποστήριξή σας με βοήθησαν να περάσω αυτή την περίοδο. Σκοπεύω να υποστηρίξω αυτό που πιστεύω σωστό και γι' αυτό θα παλέψω για να επιστρέψω στα κορτ το συντομότερο δυνατόν.

Με αγάπη,

Μαρία

Υ.Γ.: Ο δικηγόρος μου ετοίμασε μια μικρή περίληψη της διαδικασίας που ακολουθεί η ITF και σκέφτηκα να τη δώσω στους φαν μου για να ξέρετε κι εσείς πώς ερμηνεύονται οι κανονισμοί της ITF».