Ο Σπύρος Γιαννιώτης επέστρεψε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ελλάδας και γνώρισε θερμή υποδοχή στο “Ελ. Βενιζέλος”. Ο Έλληνας “ασημένιος” Ολυμπιονίκης στα 10 χμ. ανοιχτής θάλασσας, εμφανώς φορτισμένος, συγκίνησε με τις δηλώσεις του.

Τον Σπύρο Γιαννιώτη υποδέχτηκαν πλήθος κόσμου, δημοσιογράφοι, συγγενείς και φίλοι του, αποθεώνοντας τον για τη μεγάλη επιτυχία του και το πάθος του για να φτάσει στη διάκριση.

“Είναι κάτι μοναδικό, κάτι πρωτόγνωρο. Κάτι που θα μείνει για πάντα μέσα μου. Γενικά, δεν μιλάω πολύ. Προσπαθώ να μιλάω με τις πράξεις μου. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την οικογένειά μου, τον προπονητή μου, με τον οποίο ξεκίνησα μία πορεία όταν ήμουν 19 χρονών στο Σίδνεϊ και κατάφερα μετά από 16 χρόνια να πάρουμε ένα μετάλλιο που ήταν απωθημένο μας.

Δεν ξεχνάω τη γυναίκα μου που με ανέχεται και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Τις τελευταίες ημέρες ήμουν πολύ προβληματισμένος. Όχι τόσο για την κατάσταση που θα βρισκόμουν εγώ, αλλά όσο να’ ναι υπήρχε άγχος. Τα μηνύματα που λάμβανα όλο αυτό το διάστημα με βοήθησαν να πιέσω τον εαυτό μου στα τελευταία μέτρα.

Δεν έκλεισα την καριέρα μου με τον καλύτερο τρόπο, αλλά με τον πιο τέλειο. Κλείνω την καριέρα μου τόσο όμορφα, αλλά και τόσο μοναδικά”, ήταν το σχόλιό του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις