Η αναμέτρηση των Σέλτικς με τους Μάβερικς στα τελευταία λεπτά δεν είχε κανένα ενδιαφέρον αφού η ομάδα της Βοστόνης είχε πάρει μια διαφορά ασφαλείας και το ενδιαφέρον τόσο μέσα στο παρκέ όσο και στις κερκίδες επικεντρώθηκε αλλού.

Ο Νοβίτσκι ήθελε ένα σουτ για να γίνει ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους από ομάδα της Δύσης στο «TD Garden» και να ξεπεράσει τον Κόμπι Μπράιαντ αλλά κάτι τέτοιο έμοιαζε αδύνατο, σε ένα βράδυ που ίσως και να ήταν το τελευταίο του Γερμανού φόργουορντ στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Αρχικά με την είσοδό του στον αγώνα οι φίλοι των Σέλτικς τον αποθέωσαν. Συγκεκριμένα όλο το γήπεδο σηκώθηκε και τον χειροκρότησε και εκείνος ανταπέδωσε με έναν χαιρετισμό.

Ο Νοβίτσκι έμεινε χωρίς πόντο με 0-10 σουτ, με τους παίκτες αλλά και τον κόσμο των Σέλτικς να κάνουν ότι μπορούσαν για να πετύχει το ρεκόρ. Μάλιστα, στο τέλος οι Σέλτικς έδωσαν την μπάλα στους Μάβερικς προκειμένου ο Νοβίτσκι να πάρει άλλη μια προσπάθεια, αλλά και πάλι ήταν άστοχος στο τρίποντο (0-8).

Παρόλα αυτά με τη λήξη του αγώνα ο Γερμανός γνώρισε την αποθέωση από όλο το γήπεδο και έδειξε και ο ίδιος να το διασκεδάζει.