Το ισπανικό ποδόσφαιρο κλυδωνίζεται από το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και τις συλλήψεις ποδοσφαιριστών, όπως ο Ραούλ Μπράβο και ο Ινίγο Λόπεθ που έχουν αγωνιστεί και στη χώρα μας.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η ισπανική εφημερίδα "El Confidencial" παρουσιάζει νέες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, αναφέροντας πως ο Μπράβο είχε έναν μεσάζοντα στη χώρα μας γι' αυτές τις δουλειές, ενώ η επιχείρηση είχε την ελληνική ονομασία "Οίκος".

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα

"To κύκλωμα των στημένων αγώνων στην Πριμέρα και στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, που αποκαλύφθηκε την Τρίτη, από την αστυνομία, χρησιμοποιούσε μια επαφή στην Ελλάδα για να πραγματοποιεί πονταρίσματα σε παράνομες στοιχηματικές εταιρείες στην Ασία.

Τα κέρδη του δικτύου ξεπερνούσαν τις 300.000 ευρώ, αν και ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή ποσά που διακινούσαν οι φερόμενοι εγκέφαλοι, Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα.

Ο Μπράβο γνώρισε τον φερόμενο ενδιάμεσο του δικτύου την περίοδο που αγωνιζόταν στην Ελλάδα, μια από τις χώρες στις οποίες ευδοκιμούν εγκληματικές οργανώσεις που σχετίζονται με στημένα παιχνίδια.

Ο πρώην αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε στον Ολυμπιακό από τον Ιούλιο του 2007 ως τον Αύγουστο του 2011 και επέστρεψε στην Ελλάδα για να κλείσει την καριέρα του στη Βέροια και στον Άρη, όπου κρέμασε τα παπούτσια του το καλοκαίρι του 2017.

Το όνομα που επιλέχθηκε για την επιχείρηση είναι Οίκος, που στα ελληνικά σημαίνει σπίτι.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Μπράβο έμπλεξε με τη μαφία των στοιχημάτων και από εκεί έχουν περάσει και άλλοι εμπλεκόμενοι. Εκεί βρήκε και τον μεσάζοντα, ο οποίος διευκόλυνε τη δουλειά του κυκλώματος προς την Ασία".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις