Σε αρκετά ανταγωνιστικούς ομίλους έφερε η κλήρωση για το νέο Basketball Champions League τις τρεις ελληνικές ομάδες.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει ξανά τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), την Μπάνβιτ (Τουρκία), τη Ράστα Βέχτα (Γερμανία), την Ορτέζ (Γαλλία), την Άνβιλ (Πολωνία) και δύο ομάδες από τα προκριματικά, μία εκ των Κάπφενμπεργκ ή Κίεβ ή Μπούργος και μία εκ των Σοντερτάλιε ή Μπάλκαν ή Αντβέρπ.

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με τις Νεπτούνας (Λιθουανία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπρίντιζι (Ιταλία), Ντιζόν (Γαλλία), Σαραγόσα (Ισπανία) και δύο ομάδες από τα προκριματικά, μία εκ των Ίντερ Μπρατισλάβας ή Φρίμπουργκ ή Βόννης και μία εκ των Φάλκο ή Οραντέα ή Βέντσπιλς.

Το Περιστέρι, που επιστρέφει στην Ευρώπη, θα βρει στο δρόμο του την Μπάμπεργκ (Γερμανία), την Τενερίφη (Ισπανία), τη Νίμπουρκ (Τσεχία), τη Ρίγα (Λετονία), την Γκαζιαντέπ (Τουρκία) και δύο ομάδες από τα προκριματικά, μία εκ των Πρίστινα ή Λέγκια ή Νίζνι και μία εκ των Μπενφίκα ή Χρόνινχεν ή Μόρναρ Μπαρ.

Η κανονική περίοδος του Basketball Champions League αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου. Αναλυτικά:

1ος Όμιλος:Οστάνδη (Βέλγιο), (Σάσαρι (Ιταλία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), Μανρέσα (Ισπανία), Χολόν (Ισραήλ), Ομάδα από προκριματικά (Κάρχου ή Τσμόκι Μινσκ ή Τόρουν), Ομάδα από προκριματικά (Κεραυνός ή Μπάκεν Μπέαρς-Λιετκαμπέλις)

2ος Όμιλος:ΑΕΚ (Ελλάδα), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Μπάνβιτ (Τουρκία), Ράστα Βέχτα (Γερμανία), Ορτέζ (Γαλλία), Άνβιλ (Πολωνία), Ομάδα από προκριματικά (Κάπφενμπεργκ ή Κίεβ ή Μπούργος), Ομάδα από προκριματικά (Σοντερτάλιε ή Μπάλκαν ή Αντβέρπ)

3ος Όμιλος:Περιστέρι (Ελλάδα), Μπάμπεργκ (Γερμανία), Τενερίφη (Ισπανία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Ρίγα (Λετονία), Γκαζιαντέπ (Τουρκία), Ομάδα από προκριματικά (Πρίστινα ή Λέγκια ή Νίζνι), Ομάδα από προκριματικά (Μπενφίκα ή Χρόνινχεν ή Μόρναρ Μπαρ)

4ος Όμιλος:ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Νεπτούνας (Λιθουανία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπρίντιζι (Ιταλία), Ντιζόν (Γαλλία), Σαραγόσα (Ισπανία), Ομάδα από προκριματικά (Ίντερ Μπρατισλάβας ή Φρίμπουργκ ή Βόννη), Ομάδα από προκριματικά (Φάλκο ή Οραντέα ή Βέντσπιλς)

Οι πρώτες τέσσερις ομάδες προκρίνονται στους «16». Οι δύο φάσεις των νοκ άουτ («16» και «8») δεν θα κρίνονται πλέον σε δύο ματς σε συνολική διαφορά πόντων, αλλά σε playoffs που θα κρίνονται στις δύο νίκες, με την ομάδα που θα έχει πλεονέκτημα έδρας να φιλοξενεί το τρίτο ματς. Το Final Four θα ανατεθεί σε μια από τις τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στην τελική τετράδα.

Η διοργάνωση αρχίζει με τους δύο προκριματικούς γύρους στις 17 Σεπτεμβρίου, από όπου θα προκύψουν οκτώ ομάδες που θα προστεθούν στις 24 που είναι απευθείας στους ομίλους.

Πρώτος προκριματικός γύρος
1. Ίντερ Μπρατισλάβας (Σλοβακία)-Φρίμπουργκ (Ελβετία)
2. Κάρχου (Φινλανδία)-Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία)
3. Σοντερτάλιε Κινγκς (Σουηδία)-Μπάλκαν Μπότεφγκραντ (Βουλγαρία)
4. Κάπφενμπεργκ Μπουλς (Αυστρία)-Κίεβ Μπάσκετ (Ουκρανία)
5. Φάλκο Σομπατέλι (Ουγγαρία)-Οραντέα (Ρουμανία)
6. Πρίστινα (Κόσοβο)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
7. Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Χρόνινχεν (Ολλανδία)
8. Κεραυνός (Κύπρος)-Μπάκεν Μπέαρς (Δανία)

Δεύτερος προκριματικός γύρος
1. Κεραυνό ή Μπάκεν Μπέαρς-Λιετκαμπέλις (Λιθουανία)
2. Μπενφίκα ή Χρόνινχεν-Μόρναρ Μπαρ (Μαυροβούνιο)
3. Κάρχου ή Τσμόκι Μινσκ-Τόρουν (Πολωνία)
4. Φάλκο ή Οραντέα-Βέντσπιλς (Λετονία)
5. Σοντερτάλιε ή Μπάλκαν-Αντβέρπ (Βέλγιο)
6. Κάπφενμπεργκ ή Κίεβ-Μπούργος (Ισπανία)
7. Πρίστινα ή Λέγκια-Νίζνι (Ρωσία)
8. Ίντερ Μπρατισλάβας ή Φρίμπουργκ-Βόννη (Γερμανία)