Τσιτσιπάς: Δεν αισθάνομαι έμπνευση, δεν νιώθω ότι κυνηγάω κάτι

Τσιτσιπάς: Δεν αισθάνομαι έμπνευση, δεν νιώθω ότι κυνηγάω κάτι

Σε άσχημη κατάσταση μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό από το US Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι έχει κουραστεί το μυαλό του από η ρουτίνα.

"Νιώθω ότι κάνω το ίδιο πράγμα συνέχεια και το μυαλό μου δεν το αντέχει άλλο", παραδέχτηκε ο 21χρονος τενίστας μετά την ήττα του από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον 1ο γύρο του αμερικανικού major. "Κάνω την ίδια ρουτίνα στο γήπεδο, την ίδια εκτέλεση, την ίδια στρατηγική. Δεν αισθάνομαι έμπνευση. Δεν νιώθω ότι κυνηγάω κάτι όταν είμαι στο court".

Ο Τσιτσιπάς μίλησε και για την κόντρα του με τον διαιτητή του αγώνα. "Ο umpire έκανε λάθος σε ό,τι μου έλεγε κατά τη διάρκεια του ματς. Δεν ξέρω τι έχει με την ομάδα μου, όμως λέει ότι μου μιλάνε όταν παίζω. Εγώ δεν ακούω τίποτα απέξω. Και δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει το παιχνίδι μου. Ο πατέρας μου, που συνήθως είναι αυτός που μιλάει, προσπαθεί να με ανεβάσει ψυχολογικά, αλλά όχι να κάνει coaching. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αντίπαλό μου, που είναι φυσιολογικό. Νομίζω ότι ο διαιτητής έχει κάτι εναντίον μου, δεν ξέρω γιατί. Νομίζω ότι όλοι οι διαιτητές θα έπρεπε να είναι σαν τον Μοχάμεντ Λαγιάνι, που πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος και θέλουμε περισσότερους σαν αυτόν, διότι είναι δίκαιος. Μερικοί έχουν προτιμήσεις στο court".

Ο νεαρός τενίστας, πάντως, ξεκαθάρισε από την αρχή ότι η στάση του μετά από την ήττα θα ήταν διαφορετική σε σχέση με το Wimbledon: "Είδα τον εαυτό μου στη συνέντευξη Τύπου και δεν μου φάνηκε σωστό. Η αντίδρασή μου ήταν υπερβολική. Υπάρχουν χειρότερα πράγματα στη ζωή από τις ήττες, ήταν σαν να βρισκόταν κάποιος στον τάφo, δεν ξέρω γιατί είχα συγχυστεί τόσο πολύ. Ήθελα να πάω μακριά και οι κακές προπονήσεις πριν το τουρνουά έκαναν τα πράγματα χειρότερα".

Ο Τσιτσιπάς, πάντως, απέδωσε τα εύσημα στον αντίπαλό του: "Έπαιξε καλά, δεν μου έδωσε πολλές επιλογές. Αισθάνομαι ότι θα μπορούσα να πάω καλύτερα, αλλά δεν ξέρω πώς. Νομίζω ότι δεν μπορούσα να εκτελέσω άλλο πλάνο. Πάντα έλεγχε τα service games του, ενώ εγώ νομίζω ότι δεν σέρβιρα καλά, κάτι το οποίο επηρέασε όλο το παιχνίδι μου. Πώς αισθανόμουν στην baseline, στο φιλέ. Το ότι δεν μπορούσα να κερδίσω εύκολους πόντους στο σερβίς μου επηρέασε την ψυχολογία μου στο γήπεδο. Μπορώ να πάω καλύτερα, ελπίζω να τα καταφέρω καλύτερα την επόμενη φορά. Του εύχομαι τα καλύτερα, αξίζει να πάει βαθιά στο τουρνουά".