Ανδρέας Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης με απίστευτο ρεκόρ

Ανδρέας Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης με απίστευτο ρεκόρ

Ο Ανδρέας Βαζαίος έγραψε ιστορία στη Γλασκόβη και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης 25αρας πισίνας.

Ο Έλληνας κολυμβητής με ρεκόρ Ευρώπης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ μικτής ατομικής! 

Συγκεκριμένα, ο Βαζαίος τερμάτισε σε 1:50.85, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον δεύτερο, το Νορβηγό Τόμοε Ζενιμότο Χβας (1:51.79), ενώ μάλιστα κατέρριψε το ρεκόρ 1:51.36 που είχε ο Λάζλο Τσεχ από τις 4/12/2015 και την αντίστοιχη διοργάνωση της Νετάνια.

Στην επική κούρσα του στον τελικό ήταν τελευταίος μετά από το 50αρι της πεταλούδας αλλά ήταν 3ος μετά από το ύπτιο και κέρδισε το χρυσό στο ελεύθερο. 

Με αυτό το μετάλλιο ο Βαζαίος ξεπέρασε τον Γιάννη Δρυμωνάκο και έγινε ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνα.

Η Ελλάδα μπορεί να έχει 10 μετάλλια έως τώρα, αλλά αυτό είναι το πρώτο της χρυσό.

Ωστόσο, o Ανδρέας Βαζαίος  έφτασε τα 4 μετάλλια! Μετά από το χάλκινο του 2015 στα 100μ μικτή και τα ασημένια σε 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα του 2017 κερδίζει και το χρυσό στη Γλασκόβη

Πρόκειται για πανευρωπαϊκό και πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Ανδρέας Βαζαίος είναι γεννημένος το 1994 στην Αθήνα, έχει 2 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και εκτός από τα μετάλλια στα Ευρωπαϊκά 25αρας έχει και ένα χρυσό στο Ευρωπαϊκό 50αρας το 2016 στα 200μ μικτή.

Προπονητής του είναι ο Ανδρέας Νικολόπουλος. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα και σπουδάζει στις ΗΠΑ ενώ σύντομα θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Στις ΗΠΑ απασχολεί συνεχώς τον Τύπο με τις επιδόσεις του στην κολύμβηση και είναι εξπέρ στην 25αρα (25 γυάρδες). 

Διαθεσόπουλος: «Ευχή μου είναι να πάει πιο ψηλά»

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος που είναι στη Γλασκόβη είπε μετά από τον θρίαμβο του Βαζαίου: «Ήταν ένα χριστουγεννιάτικο δώρο το μετάλλιο του Αντρέα για την ελληνική κολύμβηση και για τον ίδιο. Συγχαρητήρια στον αθλητή, στον προπονητή του, σε όλους όσους βρίσκονται δίπλα του. Εμείς από την πλευρά μας, σαν κολυμβητική ομοσπονδία, προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού, να στηρίξουμε τα συγκεκριμένα παιδιά. Τον Αντρέα και την ποιοτική παρέα του στην ελληνική κολύμβηση. Είναι μεγάλη στιγμή για τον Αντρέα και το μετάλλιο και η επίδοση. Του εύχομαι να πάει ακόμη παραπάνω. Μπορεί».