Η απόφαση της ΕΟΚ, να δώσει το δεύτερο «εισιτήριο» ανόδου στην Α1 στον δεύτερο της βαθμολογίας της Α2, Διαγόρα Δρυοπιδέων, αλλά και το γεγονός πως δεν θα υπάρχει δικαίωμα αντικατάστασης ομάδας, σε περίπτωση αδυναμίας ανόδου, βάζει τέλος στα σενάρια για την Α1. Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων θα είναι η ομάδα που μαζί με τον πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα της Α2 ανδρών Χαρίλαο Τρικούπη, θα ανέβει από την Α2 ανδρών στην Basket League. H ελληνική Ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει το δεύτερο “εισιτήριο” ανόδου στην ομάδα που βρισκόταν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όταν πραγματοποιήθηκε η αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων λόγω κορονοϊού.

Η άνοδος για τον Χαρίλαο Τρικούπη ήταν δεδομένη, ενώ για το δεύτερο εισιτήριο ανόδου είχαν υπάρξει κάποιες… δεύτερες σκέψεις, καθώς σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής της Α2 ανδρών δίνεται μέσω πλέι οφ.

Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων αποφάσισε να δώσει στον δεύτερο της βαθμολογίας το εισιτήριο. Η ΕΟΚ ενημέρωσε σχετικά τον ΕΣΑΚΕ, αλλά όποια ομάδα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, μην μπορώντας να τηρήσει τα κριτήρια, τότε αυτή δεν θα αντικατασταθεί. Αυτό ισχύει και για τις 14 ομάδες που ξεκίνησαν τη σεζόν 2019-20 στην Basket League και όπως αποφασίστηκε θα αγωνιστούν και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς δεν θα υπάρξει υποβιβασμός.

Αν δηλαδή θα συμμετέχουν 16 ομάδες ή λιγότερες στο πρώτο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα κριθεί από το αν και πόσες ομάδες θα δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής. Έτσι, μετά και τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Ολυμπιακός θα παραμείνει στην Α2 και τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις