Η διοίκηση του Παναθηναϊκού ήρθε σε απευθείας επαφή με τον Γιώργο Δώνη προκειμένου να τα βρουν οι δύο πλευρές, ούτως ώστε μην οδηγηθούν στα… άκρα, αλλά και για να παραμείνει ο Έλληνας τεχνικός στον πάγκο του τριφυλλιού στη διαδικασία των πλέι οφ. Το τέλος φαίνεται να είναι οριστικό, αλλά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο 50χρονος προπονητής δείχνουν τις τελευταίες ώρες διάθεση για «βελούδινο διαζύγιο».

Συγκεκριμένα, άνθρωπος του Αλαφούζου ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δώνη και του μετέφερε ότι η διάθεση του συλλόγου είναι να του δώσει όλο το ποσό που δικαιούται ως αποζημίωση αυτός και οι συνεργάτες του, τονίζοντας ότι είναι προτιμότερο για όλους και πάνω απ’ όλα για τον Παναθηναϊκό να πέσουν οι τόνοι, κάτι στο οποίο συμφώνησε απόλυτα ο Ελληνας τεχνικός.

Ειπώθηκε μάλιστα από τον Δώνη ότι ουδέποτε ο ίδιος έβλεπε το τριφύλλι ως μία αμιγώς επαγγελματική εργασία και γενικώς εμφανίστηκε απόλυτα διαλλακτικός στον άμεσο συνεργάτη του Αλαφούζου. Οι δύο πλευρές προβλέπεται να έχουν και νέα επαφή για να βρουν συγκεκριμένη φόρμουλα συμφωνίας για τον τρόπο καταβολής της αποζημίωσης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια αλλαγή δεδομένων στη διαδικασία αυτή καθεαυτή, τότε ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τη διαδικασία των πλέι οφ με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του, γεγονός για το οποίο συνηγορούν πλέον όλα τα δεδομένα μετά τη συγκεκριμένη επαφή.

Η οφειλή, η ρήτρα και η χρυσή τομή

Εάν ο Παναθηναϊκός απολύσει τον 50χρονο τεχνικό θα πρέπει να καταβάλλει οπωσδήποτε το 50% του εναπομείναντος συμβολαίου. Και εάν ο Δώνης αποχωρήσει με δική του θέληση θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό “ποινής” που αντιστοιχεί ξανά στο 50% του εναπομείναντος συμβολαίου. Επιπλέον, η πλευρά του προπονητή του Παναθηναϊκού ισχυρίζεται ότι υπάρχει οφειλή 300.000 ευρώ, η οποία έχει συμφωνηθεί να μετακυλήσει ώστε να μην υπάρξει ζήτημα με την αδειοδότηση.

Με δεδομένο πως η αμοιβή του Δώνη για την επόμενη σεζόν είναι 880.00 ευρώ, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταβάλλει συνολικά το ποσό των 740.000, αν ο Έλληνας προπονητης ζητήσει να τηρηθούν στο ακέραιο οι όροι του συμβολαίου του,

Προφανώς όλα αυτά θα αποτελέσουν ζητούμενο εργασίας για τους δικηγόρους των δύο πλευρών όταν θα έρθει η ώρα για να βρεθεί η χρυσή τομή για το “διαζύγιο”.