Ο Παναγιώτης Φασούλας παραιτήθηκε από τη θέση την οποία κατείχε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ούτως ώστε να μπορέσει το φθινόπωρο να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΟΚ. Ουσιαστικά, αυτό ήταν το μόνο εμπόδιο, το οποίο και υπερπήδησε ο Φασούλας, καθώς σε σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης “για τον προσυμβατικό έλεγχο, τροποποιήσεις στον Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο και διατάξεις για την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης”, προστέθηκε τροπολογία που αφορά τον “Επανακαθορισμό πλαισίου που διέπει τα κωλύματα εγγραφής-περιορισμούς συμμετοχής σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις”.

Τροποποιήθηκε/μειώθηκε έτσι από ένα έτος σε δύο μήνες το διάστημα που πρέπει να έχει παραιτηθεί κάποιος από την έμμισθη θέση του πριν θέσει υποψηφιότητα σε αθλητική ομοσπονδία, γεγονός που σημαίνει ότι ο Φασούλας δεν έχει πλέον εμπόδια με φόντο τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Φασούλας

Ο Παναγιώτης Φασούλας (12 Μαΐου 1963) είναι παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Μαΐου του 1963 και υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καλαθοσφαιριστές της Ελλάδας και ένας από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης. Η καταγωγή του είναι από τα Γρεβενά. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός κι έτσι αναγκάστηκε πολλές φορές να αλλάξει διαμονή. Σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων και μπάσκετ στις Η.Π.Α., στη βόρειο Καρολίνα (North Carolina State) και στο Τμήμα Γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι αθλητικές του δραστηριότητες ξεκίνησαν σε ηλικία 15 ετών αφού ήταν ιδιαιτέρως ψηλός για την ηλικία του. Ωστόσο έφτασε τα 2,13 m. Στον ΠΑΟΚ έμεινε από το 1979 έως το 1993 με εξαίρεση τη χρονιά 1985-1986 που έπαιξε στο North Carolina State University και έπειτα συνέχισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό από το 1993 μέχρι το 1999. Το 1986 είχε επιλεγεί στη θέση 37 στον δεύτερο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Πόρτλαντ Τρεϊλ Μπλέιζερς.

Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ ανδρών της Ελλάδας για 17 χρόνια και ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις 14 Ιουνίου του 1987 μαζί με τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Φάνη Χριστοδούλου, τον Νίκο Φιλίππου και τ’ άλλα «παιδιά».

Την περίοδο 1978 – 1982 ήταν μέλος της ΚΝΕ (Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας), ενώ ασχολήθηκε ενεργά και με τον αθλητικό συνδικαλισμό. Υπήρξε συνιδρυτής του ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Καλαθοσφαίρισης) του οποίου διετέλεσε πρόεδρος για μία δεκαετία. Το 1990 εκλέχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό του Δημήτρη Φατούρου. Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά. Το 2004 ήρθε και πάλι πρώτος σε σταυρούς στην ίδια περιφέρεια, χωρίς, όμως, να καταφέρει να εκλεγεί λόγω του εκλογικού νόμου. Στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της 15 Οκτωβρίου του 2006 εκλέχτηκε Δήμαρχος Πειραιά.

Στις 8 Ιουλίου του 1995 νυμφεύθηκε την Μάσα Ζαχαρία – πρώην μοντέλο – και απέκτησαν μία κόρη, την Μαριέλα (1997), και έναν γιο, τον Γιάννη (2000). Στις 27 Αυγούστου 2016 μπήκε στο Hall of Fame της FIBA. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο δεύτερος Έλληνας που γνώρισε αυτή την τιμή, ύστερα από τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος μπήκε το 2007.