Μετά τις διαρκείς συζητήσεις και τις επιστολές των FIFA και UEFA, η ΕΠΟ θα προχωρήσει σε εκλογές στις 23 Νοεμβρίου, έπειτα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σεβόμενη την τροποποίηση του αθλητικού νόμου του Λευτέρη Αυγενάκη, που βρίσκεται υπό ψήφιση στη Βουλή. Συνεπώς, οι εκλογές μεταφέρονται έναν μήνα μετά, στις 23 Νοέμβρη από 9 Οκτωβρίου.

Η μετατόπιση της Ομοσπονδίας οφείλεται στις κυρώσεις από τις οποίες κινδύνευε το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς είχε ειπωθεί ακόμη και η αναστολή ιδιότητας της Ελλάδας ως μέλος από τις FIFA και UEFA. Υπενθυμίζεται απόσπασμα της επιστολής: «σε περίπτωση που ο νέος αθλητικός νόμος περιέχει τυχόν διατάξεις οι οποίες αντιβαίνουν στις προαναφερθείσες καταστατικές υποχρεώσεις της ΕΠΟ και εφόσον οι διατάξεις αυτές τεθούν σε ισχύ, η FIFA και η UEFA θα αναγκαστούν να παραπέμψουν το ζήτημα στα αρμόδια δικαιοδοτικά τους όργανα προς εξέταση, τα οποία μπορεί να αποφασίσουν ακόμα και την αναστολή ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ από τη FIFA και την UEFA».

Με τις τελευταίες εξελίξεις και την οριστικοποίηση της ημερομηνίας εκλογών, σε ευθυγράμμιση πάντα με τα όσα απαίτησαν FIFA – UEFA, δεν τίθεται θέμα Grexit και η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με κάποια ποινή.