Ο αθλητής της ιστιοπλοϊας και δύο φορές ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, με αφορμή την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου. Ο κος Κακλαμανάκης συνομίλησε με την εκπομπή ”Έλα χαμογέλα” του Open TV, και δεν δίστασε να αποκαλύψει πως επικρατεί βία και ομερτά στην ομοσπονδία, ενώ  επισήμανε πως παιδιά έχουν βιώσει πίεση και απειλές από τους παράγοντες.

«Τη Σοφία την Μπεκατώρου τη γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, δεν είναι απλά μια κορυφαία αθλήτρια που τολμά και νικά στο νερό. Αποδεικνύει ότι μπορεί και στη θάλασσα να είναι κορυφαία γιατί τολμά να λέει την αλήθεια της. Η οποία αλήθεια δυστυχώς για εμένα μετά τα όσα είχα πει στη Βουλή, όπου ήλπιζα ότι θα ήταν απλά αρχή και για τη Σοφία αλλά και για άλλους αθλητές να μιλήσουν για τι συμβαίνει στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, δυστυχώς δικαιώνομαι» τόνισε ο ολυμπιονίκης.

Κατόπιν χαρακτήρισε την Ομοσπονδία ”κράτος”, ενώ παρότρυνε τον κόσμο του αθλητισμού να πατάξει οριστικά την κατάχρηση εξουσίας, την βία αλλά και τη σιωπή μπροστά σε τέτοια εγκληματικά περιστατικά.

«Από τα 19 λέω πως η Ομοσπονδία η συγκεκριμένη είναι κράτος εν κράτει. Τριάντα τρία χρόνια μετά, αφού με έχει καλέσει η πατρίδα μου, και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης στη Βουλή να μιλήσω αλλά και καταγγέλλει η Μπεκατώρου όσα σοβαρά έχει καταγγείλει, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο το πρόβλημα, εγώ αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι εμείς οι αθλητές λέμε ένα “όχι”, “όχι” στην κατάχρηση εξουσίας, “όχι” στη χρήση βίας και κυρίως “όχι” στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής…» ενθαρρύνει ο κος Κακλαμανάκης και αμέσως προσθέτει:

«Αυτή η ομερτά, η τόσο επικίνδυνη ομερτά. Έχει πολλή ομερτά και βία μέσα στο ΔΣ της ΕΙΟ… Δεν φθάνει να μην αδικούμε, οφείλουμε να μην αφήνουμε άλλους να αδικούν. Αυτή είναι η πραγματική έννοια της Δικαιοσύνης για εμένα. Λυπάμαι για όλη αυτήν την εξέλιξη αλλά πρέπει στο τόσο σκοτάδι που έχουμε βιώσει τόσα χρόνια να απαντήσουμε με φως. Και φως μεγαλύτερο από την αλήθεια και τη δική μας βιωματική εμπειρία δεν υπάρχει».

Σε ερώτηση για ανάλογο περιστατικό κατά το παρελθόν και την δική του εμπειρία, ο Νίκος Κακλαμανάκης υποστήριξε:

«Είχα ακούσει δεξιά και αριστερά κάποια πράγματα, όχι, όμως, τόσο συγκεκριμένα. Όμως, ο μεγαλύτερος βιασμός που γίνεται, δεν είναι του σώματος αλλά της ψυχής και σε πολλά παιδιά τους έχουν δολοφονήσει το όνειρό τους γιατί απλά τα έχουν δυσκολέψει σε τέτοιο βαθμό, τα έχουν απειλήσει, ώστε να μην μπορούν να συνεχίσουν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις